Informacio útil

Participa

Grups

Agregador de canals

Malasaña Acompaña – YoSí Sanidad Universal

Patio Maravillas - 29 Setembre, 2014 - 18:13
Malasaña Acompaña (YoSí Sanidad Universal) Afectad@s por la exclusión sanitaria. Si te encuentras en una situación de exclusión sanitaria (no tienes tarjeta sanitaria) pásate a vernos.  Cualquier martes de 20h a 21h en el Patio Maravillas (c/Pez, 21), en el primer piso derecha (sala Oficina Precaria) La salud es un derecho; y los derechos, o son […]
Categories: Notícies

Presentación BDS por Palestina y docu La tierra se nos estrecha

Patio Maravillas - 29 Setembre, 2014 - 16:02
Jueves 2 de octubre, 20:00 h., presentamos en el Patio Maravillas  el libro BDS por palestina, con la presencia de Luz Gómez, editora, y con Daniel Gil (BDS Madrid).    Y después presentamos el documental La tierra se nos estrecha, un recorrido por los distintos rostros de la ocupación israelí en Cisjordania   [www.latierrasenosestrecha.org] BDS por Palestina […]
Categories: Notícies

Crònica de la plantada

Plantem-nos! - 28 Setembre, 2014 - 21:56
La plantada de calçots d’avui va a ser èxit. Ens anem a ajuntar un bon grapat de persones i van tenir temps de preparar la terra per a la plantada, continuar preparant el planter i alimentar el compostador. Només aquesta pluja que encara continua regant els carrers de Terrassa ens va a tallar a la […]

Qonfluo, el software de streaming de communia

Planet Communia - 27 Setembre, 2014 - 19:07

Si abans d'ahir parlava de la presentació del curs 14-15, i comentava la importància de revertir en les nostres comunitats les produccions fent que passin al procomú. Aquesta entrada és per comentar-ne una de nova que feia temps que tenia ganes de realitzar i que ha sigut al poder alliberar temps per obrir el calaix de sastre de projectes que es van quedar pausats. El projecte és el Qonfluo i pretén fer fàcil els streamings als usuaris que trien software lliure.

Història i precedents:

Communia sempre ha fet streamings,de fet abans que existís ja en  fèiem amb Post Scriptum Ràdio, una ràdio que funcionava streamajant a Giss.tv. Ja llavors vaig començar alguns programes destinats a facilitar tant el directe com la programació automatitzada de la ràdio , molt verds i vist en perspectiva amb moltes mancances i poc estil, però em van servir per introduir-me en les llibreries Qt4 per Python (KPsrLive  [Documentació] i Kjingle [Documentació]).

Més endavant, amb la promesa de Nokia amb l'N900( telèfon obert amb un sistema basat en debian), també vaig fer un programa que permetia fer streaming cap a un servidor IceCast: el QIce. El qual va servir de  base per fer la versió d'escriptori, el QIce 2. El programa però, és extremadament limitat i estàtic pel que fa a la utilització de maquinari divers i es basa en Gstreamer-0.10.

Així, a nivell professional, El Qice no va ser mai rival de la línia de comandes, i fins el moment els streamings els fèiem des de consola, fent un loopback del dispositiu de vídeo (v4l2loopback) amb canonades Gstreamer-0.10 que transmetien cap a Bambuser via Rtmp, Icecast-Giss.tv, i paral·lelament gravaven. Està documentat aquí.

La solució era extremadament flexible, massa i tot, ja que quan et trobaves enmig d'un streaming i alguna cosa anava malament, revisar llargues canonades no era una bona experiència...

Així feia temps que tenia pendent de fer un programa que permetés fer streamings de manera flexible i que heretés part de la potència de la modularitat de gstreamer, tot això sense que no fos tant estàtic com un QIce, que sols funcionava per hardwares concrets.

De les cendres:

Mica en mica ens trobàvem que havíem d'anar mutilant els serveis, fins que degut al canvi de política de bambuser i fer premium el servei de Rtmp, ens vam veure obligats a fer streaming via Flash. Passàvem de la flexibilitat absoluta de Gstreamer a la rigidesa d'una tecnologia que tothom vol esborrar del mapa, la qual és propietària i ja ha anunciat que no es desenvoluparà més per GNU/Linux.

La situació era incòmode i poc coherent per una cooperativa com communia: Haver d'oferir serveis tant limitats i amb tant poques garanties a qui comptava amb nosaltres era poc professional i vam arribar al punt de rebutjar alguna demanda.

La necessitat d'un programa pensat per fer streamings tipus Adobe FMLE en GNU/Linux, era per nosaltres una urgència, i si no existia, s'havia de fer.

Ara està llesta una versió més o menys estable.

El seu manteniment i desenvolupament no està garantit ni planificat, ja que pel moment només hi ha un contribuïdor (me), però segur que amb les necessitats de Communia i la seva adopció per fer els streamings a partir d'ara, se li dedicarà tot l'afecte que li calgui. També estic obert a propostes que es poden fer via contacte de communia o via Github.

El que segur que tindrem en breu és una documentació per usuaris no tècnics en català/castellà, com a resultat de les formacions (a un públic no hacker) que farem per fer streamings.

Les tecnologies que fa servir són de les més recents a dia d'avui:

Degut a ser tecnologies relativament noves, he tingut algunes dificultats per trobar documentació perquè no hi ha molt escrit pel que fa a fer servir juntament Qt5 i Gstreamer-1.0 (al contrari del que passa amb Gtk). El perquè he fet servir Qt5 és perquè és el UI framework que he fet servir més fins el moment, i obre la porta a vistes QML (qui sap si algun dia tota la GUI) com el que es fa servir per graficar el consum de xarxa.

Gstreamer, perquè és la millor manera de planificar fluxes audiovisuals actualment.Depèn de llibreries ugly i bad de gstreamer,

Python3 perquè és el llenguatge que més he fet servir per fer aplicacions d'escriptori.

Com és habitual en projectes FLOSS, haig d'advertir que el programa està fet per un ús propi, i no té perquè funcionar-te, no ofereixo cap garantia, i no tinc cap compromís més que el que les meves motivacions personals i el que el meu impenitent lliure albir em dicta. Si creus que pots col·laborar pots contactar ets lliure de fer-ho via contacte de communia o via Github.

Funcionalitats:

Amb Qonfluo pots:

 • Emetre cap a qualsevol servidor de rtmp (bambuser, youtube, dailymotion...) amb h264.
 • Gravar en Vp8, Mp2 o h264.
 • Mescla bàsica entre diferents dispositius.
 • Sobreposar Imatges.
 • Sobreposar Text.
 • Monitorització de mescla.

 

Futur:

Com he dit no hi ha planificat cap desenvolupament. Però una de les coses que hi falta són:

 • P2P: permetre tenir entrades rebudes des del mateix Qonfluo.
 • Nous protocols.
 • UDP multicast seria una opció.
 • Decidir quines entrades de vídeo fer servir.
 • Control de l'entrada d'àudio, ara es pot fer servir pavucontrol (el gestor de sò de pulseaudio.
 • Plugin de streaming cap a Icecast.
 • Documentació.

Per descarregar-lo a:https://github.com/aleixq/Qonfluo, les instruccions per instal·lar, i executar-lo són allà.

 

Finalment haig de donar les gràcies a Bambuser per oferir-nos comptes Premium per poder fer el desenvolupament d'aquest projecte i així poder emetre a un servidor RTMP potent. És conegut que bambuser aposta pel periodisme d'esperit crític i durant les primaveres àrabs han ofert els seus serveis gratuïtament a videobloggers, el mateix ha passat aqui amb els videobloggers del 15M. Si fas periodisme crític i creus que s'ha de conèixer el què dius no dubtis a contactar-hi.

Youtube, DailyMotion i Ustream també ofereixen serveis de RTMP. També et pots muntar el teu propi servidor.

Tags: 

OctubreTRANS 2014

Patio Maravillas - 27 Setembre, 2014 - 16:58
LA INCONGRUENCIA NO ESTÁ EN MI CUERPO ESTÁ EN TU MIRADA Arranca el Octubre Trans Madrid 2014 Queridxs compañerxs trans, disidentes de género, aliadxs, amigues y familiares, desde la Plataforma del Octubre Trans Madrid 2014 queremos invitaros al arranque de las actividades de este año. Esta ocasión comenzamos el Octubre Trans con una Kafeta feminsta de […]
Categories: Notícies

Apoya el Patio Maravillas. Construye Madrid.

Patio Maravillas - 27 Setembre, 2014 - 11:08
* [français] * [português] * [galego] * [català] * [english] * [euskara]  * [valencià] * 1. El pasado mes de febrero recibimos la información de que la propiedad del edificio en el que se encuentra el Patio Maravillas había cambiado. Representantes de la nueva propiedad se pusieron en contacto con la asamblea del Patio proponiéndonos […]
Categories: Notícies

PLANTADA DE CALÇOTS

Plantem-nos! - 26 Setembre, 2014 - 19:14
Una mica tarda, com cada any (…però aquesta vegada abans que l’any passat), aquest diumenge farem la plantada de calçots. Volem celebrar de forma adequada el 5è. aniversari de l’hort la propera primavera i gens millor que com cada any celebrar una gran calçotada. Però per a això abans hem de plantar-los!. Els grups i […]

Do it your fest barrio

Patio Maravillas - 26 Setembre, 2014 - 11:57
Del 2 al 5 de octubre Apertura: jueves 2 a las 16 h. Talleres: del jueves 2 al sábado 4 de 16 a 20 h. Cierre: domingo 5 a partir de las 12 h. Para dar inicio a la nueva fase de actividades del Instituto Do It Yourself, el colectivo Todo por la Praxis pone […]
Categories: Notícies

Democracia Reloaded. Organización política, tecnologías de la participación y redes

Fundacion de los comunes - 24 Setembre, 2014 - 18:09
Data: Miércoles, 24 Septiembre, 2014 - 18:00

El uso de internet y de diversas herramientas tecnológicas han abierto nuevos mecanismos de deliberación y participación política. Estos nuevos procedimientos sirven tanto para la toma de decisiones como para la elección de propuestas y de candidatos.

Nos enfrentamos a un nuevo paradigma donde la acción política aparece  distribuida y protagonizada pormultitud de actores que nos situan antes diversos retos. En la esfera pública se entrecruzan y atraviesan mutuamente medios de comunicación tradicionales (televisón, radio, prensa escrita) con los nuevos modelos de comunicación-organización a través de redes sociales y herramientas tecnopolíticas.

El objetivo de este curso es triple. En primer lugar valoraremos el cambio de paradigma político que supone la irrupción de estas nuevas aplicaciones tecnológicas y las dinámicas de conectividad-redes que promueven. En segundo lugar haremos un repaso de algunas de las herramientas más utilizadas en los últimos años por diversas redes, movimientos sociales o partidos políticos. Experiencias de organización política, de participación y de sistemas de voto que nos servirán de ejemplo para abrir la discusión (15M, PartidoX, Podemos, Equo, etc.) Por último, veremos la aplicabilidad y usabilidad de esas herramientas en los contextos actuales, valorando sus aportaciones y sus posibles mejoras. Ver más

Categories: Notícies

Kit de la Lucha Feminista (Round 2). Rupturas políticas, teoría y prácticas de un movimiento.

Fundacion de los comunes - 24 Setembre, 2014 - 18:06
Data: Miércoles, 24 Septiembre, 2014 - 18:00

Desde finales de los años 60 el pensamiento y las prácticas feministas han cambiado el modo de mirar el mundo. De una manera u otra, multitud de mujeres de todos los rincones del planeta han establecido alianzas de lucha y rebeldía que han dado cuerpo a los movimientos feministas que llegan hasta el día de hoy.

Desde los diversos feminismos se han replanteado las relaciones sociales, políticas, afectivas, económicas, de poder y sexuales que atraviesan nuestras vidas. Sin embargo, en demasiadas ocasiones el feminismo, los feminismos, siguen siendo conocidos de manera muy superficial, cuando no prejuiciosa.

Con este curso queremos hacer una introducción al feminismo. Nuestro propósito es que todas aquellas personas que quieran tener un primer abordaje a la historia, teoría y las prácticas feministas, puedan encontrar un espacio de encuentro con algunas de las claves que nos aportan distintos feminismos para interpretar nuestro mundo. No pretendemos hacer un repaso erudito y detallado de todo lo que significan los feminismos hoy en día, sino abrir algunas ventanas por las que nos podamos asomar al mismo. Lecturas, charlas y talleres en los que daremos algunas herramientas básicas de análisis. Ver más

Categories: Notícies

Comencem el curs 14/15

Planet Communia - 24 Setembre, 2014 - 16:26

L'any passat va ser un moment de posar nous projectes sobre la taula, alguns nascuts de les reflexions i les propostes sorgides durant les jornades sobre producció col·lectiva. El fet d'incloure noves llavors de projectes (com factolab.net) en l'activitat de Communia no va estar exempta de riscos ni de dificultats, i si normalment diem que la inversió de models empresarials com el nostre és molt baix, quan et planteges nous aprenentatges és quan te n'adones que el teu temps és un bé escàs i que cal planificar-ne el consum... Els riscos? apostar per tecnologies que encara han de madurar sempre comporta un risc, però si fas un anàlisi concret d'aquestes tens més percentatge d'encert. Queda pendent una entrada dedicada.

Lluny de situar-me en el derrotisme, crec que l'any passat va ser un pas inevitable en la ruta crítica per passar de veure Communia com a petita empresa d'amics que fa webs que s'alterna amb la militància política, a un projecte que ofereix serveis diversos associats al procomú, que pot consolidar-se i créixer a partir de coneixement situat, del coneixement de comunitats reals. Vam començar a cuinar receptes, i estaven al forn a l'espera de poder ser incloses a la carta de serveis. Aquesta nova oferta són noves formacions, millores en streaming i reordenació del catàleg de comunitats on-line (aka webs).

Pel que fa el context no podem dir que hagi canviat gaire; tenim una administració autonòmica perduda en discussions de porteries, un govern municipal incapaç de fer cap aposta, en ralentització constant pel que fa al disseny de polítiques econòmiques públiques que incideixin directament en les butxaques de tots els ciutadans. I a més s'acosta la novena democràtica en els que s'oferiran caramels de tot tipus, ja siguin terres promeses o vells imperis.

Davant aquestes perspectives el que segur que ens queda és la responsabilitat de cadascú per tirar endavant les seves vides i les de que de cadascú depengui. Sense esperar cap manà caigut del cel, hem de detectar quins models tenim per poder seguir endavant de manera sostenible... I un dels models responsables i coherents amb els teus iguals és quan decideixes aportar la teva producció al procomú.

Mirant enrere podem veure aquests comportaments quan John Walker aposta per no patentar els llumins, tot i la insistència de Faraday, per tal que els pugui fabricar lliurement qui vulgui. O quan Kadir Nurman no patenta els doner kebabs en la seva forma fast-food, i permet (i se sent feliç al fer-ho) que actualment hi hagi una part de la població(gens residual) que en pugui viure. Ho veiem també quan s'aporta energia solar sobrant a una malla comuna, o quan comparteixes els teus llibres per difondre coneixements. També quan llicencies codi en GPL, o  quan personal sanitari desobeeix l'impossibilitat de tracte a immigrants , decideix utilitzar els recursos tràgicament parats i actuar més enllà de la protesta.

Però quan sorgeix el procomú, el conflicte està servit entre monopolis, reguladors i comunitats d'usuaris(des de temps ancestrals). Ja fa temps que sentim a parlar de piratera en la indústria cultural i fa un any vèiem com es bloquejava la lliure distribució energètica, i s'intentava bloquejar el flux de coneixement criminalitzant l'enllaç. També durant la primavera passada i inicis d'estiu s'incloïa en els perills d'internet i de la tecnologia l"economia col·laborativa", situant la distribució i el lliure acord com a delicte quan es parla de transport o habitatges, impedint la creació de noves empreses excusant-se amb la necessitat de regulació i garanties. I no parlo d'empreses que actuen com a noves centralitats, que es beneficien de les interaccions socials en el seu si, fomentant el "p2p" en la seva xarxa exclusiva per enriquir sols els seus accionistes, i que simplement demostren tenir més habilitats tecnològiques que els negocis existents. Parlo de petites cooperatives com la nostra, com els instal·ladors de plaques solars, o simplement qui comparteix vehicle sense intermediaris per estalviar costos.

Ja sigui per lobbys o per imposició ideològica de l'autoritat democràtica, enguany podria ser que veiem perillar de nou les activitats que fèiem i gaudíem fent junts, que eren viables gràcies al fet que compartíem recursos i que aquests eren a l'abast.

D'aquesta inquietud i des de la humil perspectiva d'una ciutat de 215.000 habitants com Terrassa, apareix la necessitat de sentir-nos acompanyats. I quan parlo de companyia em refereixo a incrementar i diversificar les cooperatives i les comunitats que podrien aprofitar diferents procomuns de la ciutat, això dotaria d'entitat pròpia i de significat cada un d'aquests, si entenem que difícilment existiran sense una comunitat que se'n preocupi (el mateix que deia Ruben M. quan parlava dels resultats de l'estudi de bcncomuns a la presentació del baumannlab el divendres passat ). També hem de pensar en una aliança que actuï com a dispositiu de defensa, que tenint com a element transversal el reconeixement del procomú, sigui quin sigui, promocioni una expansió en el seu ús i el situï com a alternativa viable per poder sortir de la descomposició imperant.

Així doncs, tot i que seguirem amb el dia a dia pel que fa a l'activitat de communia, les línies per les que apostarem enguany són:

Sense això, ens serà difícil poder continuar l'activitat a una ciutat perifèrica i en paràlisis com Terrassa.

Comencem

Tags: 

Fiesta oficina precaria

Patio Maravillas - 24 Setembre, 2014 - 12:15
Fiesta Oficina Precaria 26 de setiembre 19.30 Patio Maravillas C/ Pez 21 Wat About Working Class Songs? con Les Inspecteurs  
Categories: Notícies

Presentación Bass Culture, una historia del reggae

Patio Maravillas - 22 Setembre, 2014 - 21:47
El próximo sábado 27 de septiembre presentamos en el Patio Maravillas el libro Bass Culture, una historia del reggae, acompañados de los editores de Acuarela Libros y de los compas de  Bass Culture Reggae Radio Show, desde las ondas libres de Radio Almenara. Y después de la presentación, tendremos una sesión de roots-reggae music, a […]
Categories: Notícies

La potencia del común en una sociedad patoligizada: II Jornadas política y subjetividad

La Casa Invisible - 22 Setembre, 2014 - 16:12
En el año 2010 aprovechamos la visita de Franco Berardi (Bifo) para realizar las primeras jornadas «Política y Subjetividad: patologías sociales, nuevas subjetividades y creación de sentido». Apenas unos meses después se produjo el estallido democrático, con la expansión de la toma de la palabra que supusieron las acampadas y de la práctica política a través de canales que reabsorbían el malestar tales como la PAH, las Asambleas vecinales, las Mareas y, de manera más reciente, en formatos electoralistas tipo Podemos y los procesos de confluencia municipales que inaugura Guanyem Barcelona y que se está expandiendo como la pólvora y que en Málaga tiene su replica (Ganemos Málaga).

Estas 2ª jornadas, "La potencia del común en una sociedad patologizada", suponen un esfuerzo por reformular la pregunta sobre las posibilidades de resistir y transformar ante las subjetividades de control que promueve el neoliberalismo (el endeudado, el mediatizado, el securitizado, el representado –como dirían Hardt y Negri- pero también podríamos hablar de las figuras subjetivas del psicologizado, el medicalizado, el terapeutizado, el espiritualizado...). Es decir, resistir y transformar ante las condiciones actuales de radicalización de la expropiación del común, el desmantelamiento de los mecanismos de protección del Estado del Bienestar y los procesos y dispositivos de individualización y despolitización del malestar (psicologización, psiquiatrización, medicalización).

¿Cómo salimos de la figura del depresivo, del ansioso... de los malestares que nos produce la precariedad impuesta?, ¿cómo escapamos al control mercantilista y a la continua privatización de los estados del ánimo?, ¿cómo resistimos al discurso psicológico del inagotable mundo interior cuando nos impregna y al mismo tiempo nos seduce? ¿cómo rescatar la potencia del común en una sociedad patologizada? Se abre el debate...

2 OCTUBRE - 19:30
Guillermo Rendueles: "Mercantilización y psiquiatrización del malestar"

8 OCTUBRE- 19:30
Fernando Álvarez-Uría: "El proceso de psicologización y la creación del yo terapéutico"

15 OCTUBRE - 19:30

Ricardo Acevedo: "Nociones de subjetividad y capitalismo desde la izquierda lacaniana"

16 OCTUBRE - 19:30
Jorge Alemán: "En la frontera: sujeto y capitalismo"

Organizan: Casa Invisible // Fundación de los Comunes// Nociones Comunes_Málaga

CARTEL_politica&subjetividad_COLOR.jpgulexnociones comunespatologíascapitalismosubjetividadcomún
Categories: Notícies

Cicle infantil “Teatre i Contes”

Kaotik Teatre - 22 Setembre, 2014 - 12:42

Arriba el 2n Cicle Infantil de Teatre i Contes a l’Ateneu Candela!
De octubre a desembre podrem gaudir d’una programació familiar amb propostes atrevides de contes, màgia, clown, titelles i molt més a l’Ateneu Candela de Terrassa.
La programació, gestionada per Kaòtik Teatre i la llibreria Synusia, pretén oferir teatre de qualitat a preu just: la taquilla inversa és el mètode de finançament d’aquesta temporada familiar.


Escraches: Argentina 1997 – Estado español 2013

Patio Maravillas - 18 Setembre, 2014 - 12:20
El repertorio de acción colectiva de los escraches saltó a la escena política del estado español en 2013, pero su recorrido es anterior. Esta práctica política fue ideada en Argentina y Uruguay en 1997, utilizada por la agrupación de derechos humanos HIJOS para denunciar la impunidad de los genocidas involucrados en violaciones de derechos humanos […]
Categories: Notícies

Presentación poemarios Las señales que hacemos en los mapas y Skinny Cup

Patio Maravillas - 13 Setembre, 2014 - 02:04
El próximo jueves 18 de septiembre presentamos en el Patio Maravillas  (Madrid) dos poemarios de la editorial Libros de la Herida   Las señales que hacemos en los mapas                                                         […]
Categories: Notícies

BuzónX – Filtraciones Ciudadanas

X.net - 11 Setembre, 2014 - 13:46


 
Parte de nuestra lucha incluye el derecho ciudadano a saber. X.net pone a diposición de quien tenga información relevante, un buzón para poderla filtrar y para que sea estudiada por periodistas, abogados, auditores y personas competentes.

Si eres un ciudadano o grupo de ciudadanos organizados y estáis trabajando para ir hasta el fondo de una situación de corrupción, podéis hacernos llegar la información sobre el caso y estudiaremos la viabilidad para poner en marcha la maquinaria que os puede ayudar a denunciar jurídica y/o mediáticamente. Podemos ofrecer mecanismos y herramientas para ayudarte a hacer llegar tu denuncia a todas las capas de la sociedad.
Para ello tienes que ponerte en contacto con nuestro equipo de prensa en el siguiente correo. Ellos y solamente ellos procesarán las informaciones.

El mail de contacto es: equipoprensa@openmailbox.org

Para tu seguridad, para no sufrir represalias, recomendamos extremar las precauciones a la hora de comunicarnos informaciones. Cuando nos escribas, te recomendamos hacerlo desde un correo OpenMailBox creado y abierto desde un navegador con Tor (aquí un pequeño manual de Tor).

Una vez puestos en contacto y analizado el interés público del caso, nuestro equipo especializado te indicará cómo podemos seguir con el caso.

Categories: Notícies

nosaltres

Patio Maravillas - 6 Setembre, 2014 - 21:34
Qué el verano no termine Charla debate: Autoempleo y Centros Sociales Tapas demasiado ricas Rifa Sorpresa Summer Party Tropical Disidence Sonidero Mandril
Categories: Notícies
Contingut sindicat