Informacio útil

Participa

Grups

Cartografia col·laborativa dels comuns a la ciutat de Terrassa

mapa col·laborativa dels comuns a la ciutat de Terrassa comucart

T'agrada compartir? Treballes amb els comuns a Terrassa? Tens un recurs compartit a la ciutat que vols dibuixar en el mapa? Entra el teu projecte al mapa dels comuns a Terrassa.

En el marc de de les jornades "Cap a una Terrassa dels Comuns" communia et convida a incloure qualsevol projecte que sigui participatiu o col·laboratiu a una cartografia col·laborativa online dels comuns a la ciutat de Terrassa, amb l'objectiu de cartografiar aquestes experiències, les quals redibuixen models de negoci i transformen la manera com entenem els mercats, els governs, la ciutat, i la societat.

En el mapa hi trobaràs projectes de producció entre iguals en un sentit ampli, sota els següents criteris :

Cicle de Teatre i Contes per adults

Des de Synusia conjuntament amb L'Embarral us convidem al nostre primer cicle TEATRE I CONTES PER ADULTS. Es realitzarà els primers divendres de mes a les 22.00h  durant els mesos de febrer a juliol a l'Ateneu Candela (C/Montserrat 136). 

A continuació, us indiquem les dates i cites del calendari:

[Concert Jazz] Roc Calvet

14 Març, 2015 - 22:30

 

Coincidint amb el Festival de Jazz de Terrassa, Roc Calvet ens presenta el seu últim disc: "Lifeforms" al Candela.

 

Roc Calvet – Guitarra

Joan Motera – Contrabaix

Arnau Obiols – Bateria

Gorka Garai – Saxo

Més info: www.roccalvet.com

 

 

 

Preu: Taquilla inversa

 

 

[Poesia] "Desassossec" amb Cos de Lletra

12 Març, 2015 - 21:00

Quan un poeta entona el seu lament, la seva veu conté l’udol de tots els homes. El nostre propi desassossec batega als seus versos més foscos, on germinen de sobte brins d’esperança.

Un recorregut pel vast dolor i la incipient joia dels poemes de Cesare Pavese, Jaime Gil de Biedma, Gabriel Ferrater, José Hierro, Tomas Tranströmer i Montserrat Abelló, entre d’altres.
 
Selecció i interpretació: 
Salva Artesero i Ruth Vilar

Durada: 55 minuts (aprox.)

 

 

www.cosdelletra.blogspot.com

[Teatre i contes per adults] iaia, memòria històrica

6 Març, 2015 - 22:00

"iaia, memòria històrica"

L'actriu Alba Valldaura mostra un especial interès en el teatre com a eina educativa i reivindicativa per a la societat. Ho fa palès a Iaia: memòria històrica, un projecte teatral propi que ressegueix la història del nostre país durant el segle XX a través del personatge d’una àvia. Sola a l’escenari, Valldaura es transforma en Mercedes Cajo Ballestín, una dona de 95 anys, i proposa un recorregut per la seva vida des de la infantesa a la joventut, de la maduresa a la vellesa. Documentació escrita i audiovisual, poemes, textos, cançons, objectes i, sobretot, un gran treball interpretatiu conviden a posar-se a la pell d’una dona que ho ha viscut quasi tot...

FITXA ARTÍSTICA
Alba Valldaura, direcció i interpretació

http://www.iaiamemoriahistorica.com/p/blog-page_20.html

 

PREU - Taquilla inversa

[Acte de suport] Isma i Dani absolució

En els darrers temps està creixent l'alarma social entorn la criminalització de la protesta i la defensa de les nostres vides. El règim vol morir matant i està intentant que la por ompli la nostra vida. No ho aconseguiran: lluitar les nostres vides no és una elecció i casos com el 4F i molts d'altres, com el del Dani i l'Isma, assenyalen la necessitat d'aconseguir una democràcia real de forma urgent. Volem tenir una vida digna, plena i alegre!

El proper dimarts 17 de febrer a les 19h organitzem conjuntament amb el grup de suport de l’Isma i el Dani un acte per explicar i denunciar la injustícia del cas d’aquests dos joves, detinguts pel fet d’exercir el dret a vaga, i per demanar la seva absolució davant el judici que han d’afrontar els propers 9, 10 i 12 març on l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Fiscalia els demanen gairebé 9 anys de presó.

El Dani Ayyash és veí de Terrassa i participa a l’associació Zaituna de solidaritat amb Palestina amb seu a l'Ateneu Candela.

[Programació mensual] Febrer 15' a l'Ateneu Candela #FebrerNegreAlCandela

Aquest Febrer us proposem un munt d'activitats interessants, que no us podeu perdre!

La novetat és que la majoria de les activitats giraràn entorn el gènere negre: presentem a Terrassa la primera edició del cicle "Febrer Negre Al Candela", un event que neix per quedar-se i que ens agradaria repetir anualment. Agafant el fil del festival "BCNegre" del mes de gener, llancem per primer cop un cicle negre a la ciutat de Terrassa! Aquí teniu tota la informació.

Als lectors i lectores us agradarà saber que la Llibreria Synusia ha doblat el seu fons de llibres de gèner negre de cara al cicle. Ara disposen d'uns 100 títols entre assaig, novel·la per adults i joves, llibre il·lustrat, còmic etc.

[Videodrome] BLADE RUNNER

BLADE RUNNER

Divendres 28 tindrem una sessió especial de Videodrome on clausurarem el cicle projectant "Blade Runner" a l'antic cinema de barri del "Coro Vell" de Terrassa

[Videodrome] BRICK

BRICK

Aquest Febrer l'Ateneu Candela es tenyeix de negra i dedica la seva programació mensual a la novel·la negra. Per tant a Videodrome atacarem amb un cicle de cinema negre. Relats criminals, femme fatales, detectius alcohòlics... Vinga va que comencem!

Dimecres 25 projectarem "Brick" (2005, Rian Johnson) neonoir postmodern que trasllada tots els codis del cinema negre a una intriga "teenager" que segueix a Joseph Gordon-Levitt que investiga als seus companys d'institut per trobar a la seva desapareguda ex-novia.IMDb

[Videodrome] EL CRACK

EL CRACK

Aquest Febrer l'Ateneu Candela es tenyeix de negra i dedica la seva programació mensual a la novel·la negra. Per tant a Videodrome atacarem amb un cicle de cinema negre. Relats criminals, femme fatales, detectius alcohòlics... Vinga va que comencem!

Dimecres 18 projectarem "El crack" (1981, Jose Luis Garci) protagonitzada per Alfredo Landa, com un antic policia que ara treballa de detectiu i rep l'encarreg de trobar a la filla d'un poderós empresari que s'ha escapat de casa. Cine negre nacional, fosc, brut, de puret i cigaló.IMDb

[Videodrome] OUT THE PAST

OUT THE PAST

Aquest Febrer l'Ateneu Candela es tenyeix de negra i dedica la seva programació mensual a la novel·la negra. Per tant a Videodrome atacarem amb un cicle de cinema negre. Relats criminals, femme fatales, detectius alcohòlics... Vinga va que comencem!

[Videodrome]L.A. CONFIDENTIAL

L.A. CONFIDENTIAL

Aquest Febrer l'Ateneu Candela es tenyeix de negra i dedica la seva programació mensual a la novel·la negra. Per tant a videodrome atacarem amb un cicle de cinema negre. Relats criminals, femme fatales, detectius alcohòlics... Vinga va que comencem!

Aliança dels comuns

Dins del marc de les jornades "Cap a una Terrassa dels Comuns", dijous 5 de Febrer a les 19:30h ens trobarem a l'Ateneu Candela tots aquells que se sentin apel·lats a la crida a constituir una aliança dels comuns a la nostra ciutat. Una aliança que reuneixi a treballadors, productors i consumidors per defensar i impulsar els comuns a Terrassa i plantejar estratègies que permetin avançar cap a una economia del coneixement compartit. Aquest dia també presentarem un informe previ que recull pràctiques d'altres experiències que poden ser útils pels nostres objectius, així com els resultats del mapa  col·laboratiu llançat anteriorment. 
 

[Debat] Ciutats per cooperar i construir el Bon Viure

Cartell de les jornades: Cap a una Terrassa dels comuns

Dins del marc de les jornades "Cap a una Terrassa dels Comuns" , el dijous 22 de Gener, a les 19:30h al Ateneu Candela farem un debat sobre el paper de les ciutats per cooperar i construir formes de Bon Viure. Aquest debat també vol plantejar com des de lo públic es coopera amb lo comú, una qüestió central per situar les institucions en aquests processos que s'estan donant a diferents ciutats.

Al debat i participarán:

[Programació mensual] Gener 15' a l'Ateneu Candela

Després d'aquest Nadal tan t intens d'activitats al centre social, per fi us compartim l'agenda de totes les activitats que es faràn al Centre Social al mes de gener d'aquest 2015 que comença! :)

[Cicle] Febrer Negre al Candela

Del 4 al 28 de Febrer al Ateneu Candela de Terrassa (C/ Montserrat 136) els i les amants dels cicles de tots els arts lligats a les temàtiques "negres" teniu una cita al Febrer al Ateneu Candela! :) Per primer cop a Terrassa inaugurem el cicle Febrer Negre al Candela amb 12 activitats temàtiques variades amb el mateix fil conductor: el gènere negre!

[Sopar amb Música] Lu Rois

 

Lu Rois, cantant, pianista i compositora ens acariciarà tots els sentits amb la seva música.

Podreu sopar mentre escolteu i us deleiteu amb Lu Rois.

 

https://soundcloud.com/lurois

https://www.facebook.com/lu.lurois

[Espai Gastronòmic Terrassenc] Sopar sorpresa

26 Juliol, 2015 - 20:45
Sopar sorpresa

Doncs aixó, sopar sorpresa......

Per reserves ( fins al 20 de juliol)

12 places, 25 euros per persona

- espaigastrotrs@gmail.com

- A la Cafeta de l'Ateneu Candela

[Espai Gastronòmic Terrassenc] Sopar amb flors

28 Juny, 2015 - 20:45
Sopar amb flors

Vine a gaudir d'una nit d'estiu a la terrassa de l'Ateneu Candela, tot fent un sopar degustació fet amb flors ja sigui com a element principal, com a decoració o com a acompanyament.

Els pètals que es faran servir seran de flors sense productes químics de cap mena i en cap moment de vida de la flor.

Amb l'ajuda imprescindible de Chus Chicón, responsable de la Cooperativa de Consum de l'Ateneu Candela.

Per reserves i informació (fins al 22 de maig):

12 places, 25 euros per persona

espaigastrotrs@gmail.com

- A la Cafeta de l'Ateneu Candela

[Espai Gastronòmic Terrassenc] Sopar a cegues

31 Maig, 2015 - 20:45
Sopar a cegues

Un sopar a cegues on els comensals hauran d'endevinar l'ingredient principal del plat, així com beure, tallar i menjar completament a cegues. Una experiència gastronòmica diferent on deixar anar tots els teus sentits.

Per informació i reserves (fins al 25 de maig)

12 persones, 25 euros per persona

- espaigastrotrs@gmail.com

- A la Cafeta de l'Ateneu Candela

[Espai Gastronòmic Terrassenc] Sopar Degustació Vegà

29 Març, 2015 - 20:45
Sopar Vegà

Vine a disfrutar de un sopar degustació de cuina vegana de temporada. Producte natural i biològic de la cooperativa de consum de l'Ateneu candela.

Per informació i reserves (Fins al 23 de març):

12 places, 20 euros per persona

- espaigastrotrs@gmail.com

- A la cafeta de l'Ateneu Candela

[Espai Gastronòmic Terrassenc] "Trampantojos"

"Trampantojos"

Realitzat

 

Un sopar on el que sembla que menges, no ho es.

Un síndria que es tonyina?

Un bombo que es una croqueta?

Un sushi dolç?

Vine, experimenta i disfruta.

Per informació i reserves (fins al 21 de desembre):

12 places, 20 euros per persona

espaigastrotrs@gmail.com

- A la Cafeta de l'Ateneu Candela

[Espai Gastronòmic Terrassenc] El petit Xef (El Gran sushi) Serie Manga de cuina emesa per TV3

1 Març, 2015 - 20:45
El Petit Xef (El Gran Sushi)

Sopar amb plats de la mítica serie de manga japonesa.  Vine a viure un niu de papallones de sabors a la teva boca o cavalca sobre el cavall desbocat del plaer gastronòmic.

Per informació i reserves (fins al 23 de febrer):

12 màxim, 20 euros per persona

- espaigastrotrs@gmail.com

- A la cafeta de l'Ateneu Candela

 

 

[Espai Gastronòmic Terrassenc] Moments estelars de la Humanitat

 Moments estelars de la Humanitat

Realitzat

Sopar basat en el menjar de diferents revolucions compreses entre finals del s.XVIII i principis del s.XXI. Des de la revolució francesa fins al 15-M, un passeig gastronòmic per la historia mes recent del planeta.

Per informació i reserves ( fins al 19 de gener):

12 places, 20 euros per persona

- espaigastrotrs@gmail.com

- A la cafeta de l'Ateneu Candela

Espai Gastronòmic Terrassenc

Espai Gastronòmic Terrassenc
Espai Gastronòmic a l'Ateneu Candela

Què és l'espai Gastronòmic Terrassenc?

L'espai Gastronòmic Terrassenc és un espai destinat a viure i gaudir d'una gastronomia que no només viu del menjar sinó que s'alimenta d'una ambientació, d'un acurat servei i una diferent i original posada en escena per cada sopar, on els comensals, es senten partíceps d'aquesta peculiar proposta.

Però en què consisteix ben bé la proposta?

Es proposen sopars monnografics mensuals amb inscripcions obertes fins que s'omplen 12 places, per orde de sol·licitud. D'aquesta manera es conformen grups de persones -coneguts, o no- que soparàn juntes: el que els uneix l'interès per la gastronomia i pel tema de cada sopar.

Consulta els sopars que fem l'ultim diumenge de cada mes, i tria el que més t'agradi!!

El xef i l'equip dels sopars:

Xavi Perich Ubach

Lliure Hilla Ariza

Nuria Gòmez Calvo

[Videodrome] La soledad del corredor de fondo

 La soledad del corredor de fondo

Finalment Dimecres 28 sortirem a córrer amb LA SOLEDAD DEL CORREDOR DE FONDO (1962, Tony Richardson) drama britànic sobre un jove inadaptat al que tanquen en un correccional i l'atletisme li servirà de reflexió-redenció mentre compleix condemna.IMDb

 

[Videodrome]Shaolin Soccer

Shaolin Soccer

Dimecres 21 toca futbol, però res de Barça ni de Madrid, projectarem SHAOLIN SOCCER (2001, Stephen Chow) comèdia xinesa futbolística que ens ensenyen que passa si combinem el kung fu amb el futbol. Una sort de mescla entre bola de drac i Oliver i Benji.IMDb

 

[Videodrome]Mas dura sera la caida

Mas dura sera la caida

Primer de tot bon any a tots els videodromers! Cada cop som més i aquest any estem segurs que això seguirà creixent, i nosaltres encantats de seguir ofernint-vos una alternativa cinèfila les nits dels Dimecres a l'Ateneu Candela.
Ara toca cremar els torrons d'aquestes festes amb el nostre primer cicle d'aquest any, un cicle sobre cinema esportiu.

Dimecres 7 de gener començarem amb una mica de boxa, projectarem MÁS DURA SERÁ LA CAIDA (1956, Mark Robson) on ens submergirem en els baixos fons pugilístics de la mà del senyor Humphrey Bogart (la seva última pel·lícula) en aquest clàssic que combina cinema negre i cinema esportiu.IMDb

[Videodrome]Breaking away

Mas dura sera la caida

Dimecres 14 ens anirem a fer una mica de ciclisme amb BREAKING AWAY (Peter Yates, 1979) guanyadora d'un oscar al millor guió, on un grup d'amics compartiran el final de la seva adolescència apuntant-se a una gran carrera de ciclisme que els hi canviarà les vides.IMDb

 

#LaInviNoSeToca Solidaridad con la Casa Invisible de Málaga

Ayer nos enteramos que el Ayuntamiento de Málaga decretó la clausura y cierre cautelar de La Casa Invisible excusándose en un informe técnico de urbanismo.

Estamos a mil cuatro quilómetros de la Calle Nosquera 11 en Málaga, pero muy muy cerca de La Invisible y de su gente.

Contingut sindicat