Vés al contingut
Imatge

II Mostra de Cinema Palestí.

Enviat per potxo el

Cos

Arriba la segona edició de la Mostra de Cinema Palestí, amb l'objectiu de fer visible una realitat encara força desconeguda; la creació cinematogràfica que es genera a Palestina. Una de les característiques de la cinematografia palestina és la diversitat de punts de vista des d’on es genera; fet que la II Mostra de Cinema Palestí pretén evidenciar en la present edició.

La Mostra se celebrarà el 1, 2 i 3 d’octubre a Barcelona a la Seu de la Filmoteca de Catalunya, el 5 i 6 d’octubre a la Seu concertada de la Filmoteca a Terrassa (Cinema Catalunya), el 16 d’octubre al CineBaix de Sant Feliu de Llobregat i properament la mostra arribarà a València.

A Terrassa la mostra arriba al Cinema Catalunya amb la següent programació:

Dimarts 5 d'Octubre

20:00 FIX ME de Raed Andoni, 98'

21:45 Un extraño en mi casa, Sahera Dirbas, 35' amb presència de la directora.

22:30 Slinghot HipHop, Jackie Reem Soloum, 83'

Dimecres 6 d'Octubre

22:00 Gaza Strophe, Samir Abdallah i Kéridine Mbrouk, 52'

Podeu consultar la informació completa a la web de la mostra

.............................................................................................................................

FIX ME, (documental),

Raed Andoni, Palestina / França / Suïssa, 2009, 98'

En Raed té mal de cap, tant en un sentit literal com figurat. El mal de cap no el deixa treballar i per això decideix demanar ajuda a la unitat de psiquiatria de l'Hospital de Ramallah. Ho heu endevinat: en Raed és palestí; a més, és director de cinema. Viu a Cisjordània. El cap de psiquiatria de l'hospital promet curar-lo en vint sessions. La sala on el visita està separada de la sala contigua per una finestra-mirall, a través de la qual els estudiants en pràctiques poden observar l'altre costat. Això permetrà a en Raed filmar la seva pròpia teràpia i permetrà a l'espectador penetrar en la ment d'aquest estrany personatge -una mena de cosí palestí d'en Woody Allen- i descobrir el seu món.

 

Raed Andoni

Ha treballat en el cinema independent des de 1997, en la producció de diversos documentals que han rebut varis premis, com ‘The Inner Tour’, ‘Live From Palestine’ i ‘Invasion’ i ‘Improvisation’, aquest darrer guardonat amb el Premi a l’Art i a la Cultura del Concurs Internacional de Documental del Mediterrani, l’any 2006. És cofundador de Dar Films Production, amb seu a Ramallah.

p { margin-bottom: 0.21cm; }

SLINGSHOT HIP HOP , (documental)

Jackie Reem Salloum Palestina / EUA 2008 , 83′

La pel·lícula trena les històries de tres grups de joves palestins de Gaza, Cisjordània i Israel que descobreixen el Hip Hop i l’utilitzen com a eina per a superar les divisions imposades per l’ocupació i la pobresa. Des dels checkpoints i el mur de separació, fins a les restriccions per motius de gènere i les diferències generacionals, aquesta és una història de joves que lluiten per creuar les fronteres que els separen.

Premis:

“Jury Prize” Festival Cinéma et Politique de Tours, Paris, França

“Silver Hanoman Prize” JAFF Film Festival, Indonèsia

“Best Mediterranean Film” Granada Festival Cine del Sur, Espanya

“Audience Award: Best Documentary” Cairo Refugee Film Festival, Egipte

“Audience Award: Best Film” Cairo Refugee Film Festival, Egipte

“Most Anticipated Film” Cairo Refugee Film Festival, Egipte

“Audience Award: Best Documentary“ Films de Femmes, França

“Audience Award: Best Film“ DOX BOX Film Festival, Síria

“Audience Award: Best Film“ Beirut International Film festival, Líban

“Best Director” Beirut International Film festival, Líban

“The Festival des Libertés Award” del Festival des Libertés de Brussueles, Bèlgica

“Audience Award: Best Film“ al Arabian Sights Film Festival / Washington DC International Film

Festival

“Audience Award: Best Film“ a Toronto Palestine Film Festival

Un dels tres finalistes a la competició IDFA- “DOC U”

Nominada per el Festival de Sundance all 2008 a la competició de documental

Jackie Reem Salloum

Jackie Reem Salloum és artista i directora de cinema. D'arrels síries i palestines, actualment viu a Nova York. El seu treball qüestiona els estereotips dels àrabs que apareixen als mitjans de comunicació. Ha dirigit nombrosos curtmetratges explorant aquest tema, entre ells "Planet of Arabs", inclòs a la secció oficial del Festival de Cinema de Sundance, l'any 2005. Després de cursar un Màster en Belles Arts a la Universitat de Nova York, Salloum comença a dirigir el llargmetratge documental "Slingshot Hip Hop". Després de cinc anys de realització, el film s'estrena

el 2008 a la secció oficial del Festival de Cinema de Sundance. El treball de Jackie Reem Salloum també es centra en la realització de programes educatius a Palestina i sovint participa en xerrades i conferències en universitats d'arreu del món.

 

p { margin-bottom: 0.21cm; }

STRANGER IN MY HOME / UN EXTRAÑO EN MI CASA (documental)

Sahera Dirbas, Palestina, 2007, 37’

Stranger in My Home explica la història de vuit famílies palestines de Jerusalem que van esdevenir doblement refugiades en la seva pròpia ciutat: el 1948 i per segona vegada el 1967. Quaranta anys després, recorden els esdeveniments que van tenir lloc al barri Magrebí de Jerusalem durant la guerra de 1967 i que els van dur a perdre les seves propietats sota el domini del govern israelià. Cada família visita la seva casa natal, que li fou presa i ocupada durant la guerra de 1948. Aquestes cases es troben als barris de Baqa'a, Talbiyeh, Atamon i Mosrarah, avui al costat Oest de Jerusalem. En un seguit d'escenes sorprenents i emotives, el documental mostra com moltes d'aquestes famílies aconsegueixen entrar a les seves antigues cases i trobar-se cara a cara amb els ocupants israelians. Al costat d'aquests testimonis i d'aquestes experiències personals, la directora entrevista el reconegut arquitecte i historiador israelià David Kroyanker, autor de

prestigiosos estudis sobre la dolorosa història d'aquestes cases i els seus habitants.

Sahera Dirbas directora palestina va néixer a Haifa, l'any 1964. Ha publicat tres llibres

sobre pobles palestins que varen ser destruïts i treballa com a productora televisiva independent i

com a investigadora per a xarxes de televisions internacionals, com RAI TV i la BBC. El seu

curtmetratge documental "Stranger in my home" ("Un extraño en mi casa") va ser guardonat com a

millor curt documental al Festival Internacional de Cinema Euro-Àrab AMAL, l'any 2009.

 

p { margin-bottom: 0.21cm; }

 

GAZA STROPHE (documental)

Samir Abdallah i Khéridine Mabrouk ,França / Palestina ,2009 52’

El film narra la situació a Gaza a partir de l'endemà de l'Operació Plom Fos, als inicis de 2009. Tal i com expliquen els seus directors, "Vam entrar a Gaza el dia després de la darrera guerra i vam descobrir la magnitud de la Gazastrofe". Els realitzadors Samir Abdallah i Khéridin Mabrouk entren a la Franja de Gaza el 20 de gener de 2009, l'endemà de l'alto el foc anunciat després del darrer gran atac israelià anomenat Plom Fos. Acompanyats de dos militants del Centre Palestí pels Drets Humans, els realitzadors recorren la Franja recollint desenes de testimonis d'aquesta guerra que ens apropen als malsons dels palestins i que ens narren amb precisió el que va passar. La pel·lícula es complementa amb imatges rodades per càmeres palestins durant l'ofensiva.

Samir Abdallah,  és egipci i resideix a França des dels 6 anys. Des de 1983 dirigeix pel·lícules documentals. Després d'haver col·laborat durant 10 anys amb l'agència IM'Media, especialitzada en la immigració i en les cultures urbanes, en la que ha produït i dirigit la sèrie de reportatges "Encontres", per la cadena de TV FR3, funda l'associació L'Yeux Ouverts. Amb ella organitza tallers de realització i de programació als barris, amb l'objectiu de desenvolupar una reflexió i una pràctica sobre l'ús de les imatges i sobre allò real i allò imaginari. Des de 1994 anima una xarxa internacional de projeccions públiques de pel·lícules i programes documentals que mostren un punt de vista crític sobre el món contemporani, amb més de 3000 socis a França, Europa, a Països Àrabs i a Amèrica, una xarxa anomenada Cinemateca, que treballa per donar a conèixer "aquests altres pobles que resisteixen".

Khéridine Mabrouk  és un apassionat del còmic i del cinema. Durant 10 anys, ha estat autor de còmics i il·lustrador per a diverses revistes. També duu a terme projectes personals compromesos, entre ells Hawwa (revista de reflexió sobre les cultures musulmanes) i Grizils -projecte de comunicació compromesa-, i destaca pel seu grafisme, que té un clar origen a l'orient i pel seu univers artístic, profundament inspirat en el món àrab. És el director artístic de diverses editorials per a les quals ha creat nombroses col·leccions. Diplomat a l'escola d'Imatge de Gobelins (França), ha realitzat diversos films. Actualment treballa en una pel·lícula sobre els Sufís de Damasc i els hereus de l'Emir Abdelkader.

 

 

 

Etiquetes