Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

Curs "Cartografies contemporànies en tensió| Ciutat, Estat i Exili"

Curs Cartografies contemporànies en tensió| Ciutat, Estat i Exili. Introducció a la cultura territorial europea

Una de les contradiccions més evidents del nostre temps és cert discurs teòric relatiu al nomadisme, a la mobilitat, per una banda, i la realitat dels milers i milers de refugiats i desplaçats que han hagut de marxar dels seus països, per altra. Mentre s'elogia el caminar, l'errant o el rodamón, les dificultats per moure's són cada vegada més difícils per determinats grups humans. Existeix una asimetria fonamental entre els immigrants i els turistes, per exemple. Si per una banda el món de la globalització es presenta com el regne de la lliure mobilitat, l'ideal d'un espai llis, a la pràctica mai hi havien hagut tantes fronteres com ara. Amb tot, aquesta contradicció no és nova ni recent. De fet, podríem dir que forma part de la mateixa història de la humanitat. Només cal pensar en el conflicte bíblic entre Caïm i Abel, entre el sedentari i el nòmada.

Doncs bé, el curs que presentem té per objectiu refer el camí de la nostra cultura territorial des del moment en el qual ens posàrem drets i, per tant, esdevinguérem nòmades, fins a la formació de les dues grans estructures que ens haurien “fixat” al lloc i convertit en sedentaris: les Ciutats primer, i els Estats després. Dues estructures, però, que amb la Globalització haurien entrat en “crisi”, fent que la vella tensió entre nomadisme i sedentarisme assumeixi noves connotacions i significats.

Al llarg de tres sessions, doncs, construirem un relat que ens ajudi a situar històricament i geogràfica la llarga evolució de les migracions i els assentaments humans.

Informació General

  • Estructura del curs: 3 sessions
  • Llloc: Llibreria Synusia (C/Montserrat, 136 - Terrassa)
  • Inici: 15/10/2016
  • Període: Octubre i Novembre 2016
  • Horari: Dissabte 15, 22 d'Octubre i 05 de Novembre de 11h a 13h
  • Matrícula de suport: 5€ sessió *Beca Synusia: no et quedis fora si no pots contribuír amb la matrícula
  • Procediment de matrícula: a través del formulari de contacte de la web, via mail a info@synusia.cc o a la Llibreria
Data Enllaç
15/10/16
11:00h a 13:00h
[Curs] Ciutat, Estat i Exili | Nomadisme, sedentarisme, ciutat
22/10/16
11:00h a 13:00h
[Curs] Ciutat, Estat i Exili| Polis, imperi, estat
05/11/16
11:00h a 13:00h
[Curs] Ciutat, Estat i Exili | Globalització i exili

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia