Grupos

Participa

Informacio útil

[Videodrome] Cicle de cinema Western

#WesternVideodrome

Aquest novembre dediquem el cicle a un dels gèneres més antics i populars del cinema, el CINEMA WESTERN. Nosaltres, com sempre us oferim un petit tast amb una selecció de clàssics i cintes de culte que contemplen el gènere de diferents maneres.

Cada dimecres a les 21:30 h. us esperem al "saloon" de l'Ateneu Candela on tu i el teu cavall podreu descansar i resguardar-vos de les àrides i traicioneres terres del "far west".

Dimecres 2 inaugurem el cicle amb un gran clàssic i tot un èxit en el seu moment, JOHNNY GUITAR (1954, Nicholas Ray). La cinta aborda la relació entre la propietària d'un saloon (Joan Crawford) i el pistoler Johnny Guitar (Sterling Hayden) amb el que va mantenir un romanç anys enrere i ara es retroben en un moment difícil de les seves vides.

Dimecres 8 projectarem LE LLAMABAN TRINIDAD (1970, Enzo Barboni) comèdia d'aventures protagonitzada per l'invencible i carismàtic duet que formaven Terence Hill i Bud Spencer. En aquest cas encarnen a dos germans, un és un trota mons i l'altre és un xèrif. De pas aprofitarem per retre un petit homenatge al fa poc desaparegut Bud Spencer.

Dimecres 16 projectem PAT GARRETT & BILLY THE KID (1973, Sam Peckinpah) western crepuscular que repassa la relació d'amistat entre el foragit Billy the Kid i el seu antic company d'aventures reconvertit en el sheriff Pat Garrett. Tot això al ritme d'una magnífica banda sonora a càrrec de Bob Dylan, que també té un petit paper al film.

Dimecres 23 torna Clint Eastwood al Videodrome amb POR UN PUÑADO DE DÓLARES (1964, Sergio Leone). Parlem d'un dels spaghetti-western per excel·lència, amb música del mestre Ennio Morricone. Remake en clau far west del clàssic de samurais "Yojimbo" d'Akira Kurosawa.

Dimecres 30 acabem el cicle amb el neo-western NEAR DARK (1987, Kathryn Bigelow). Un cowboy és seduït per una noia de la ciutat que l'acaba mossegant i convertint-lo en... vampir!!! Film de culte que combina terror i els tòpics de les pel·lis de l'oest de la directora de films com "Le llaman Bodhi" o "En tierra hostil".