Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[Cicle poesia] Afollada

 

El DIJOUS 23 de FEBRER a les 20:30h, dins el cicle Poesia al Candela, us convidem a escoltar a Laia Martinez i López i i el seu últim llibre de poemes "Afollada"

 

Laia Malo (Berga, 1984) escriu amb una idea fixa: assolir la comunicació total a través del retrobament de poesia i música en l'espai — la carn.

Al seu debut, L'abc de Laia Martinez i Lopez (Documenta Balear, 2009), versos punk jugaven a fer sang i ereccions. A L'estiu del tonight, tonight (Premi Art Jove, El Gall Editor, 2011) el reconeixement de l'Altre i la necessitat del Viatge obligaven a una conscisió músico-mística del sexe: la creació com a llenguatge i els mots com a instruments. Malo accepta la seva condició tricèfala de poeta, traductora i músic a Cançó amb esgarrip i dos poemes (Lleonard Muntaner, 2015), que ja avança ferm pels camins de la veu pròpia. Però aquesta evolució personal, que va del jo cap a fora per tornar a una altra versió d'ella mateixa, l'interromp encara el Temps. Afollada (Labreu, 2016) és la por de la carn en desacord amb l'animal, és el dolor del cervell que no se sent còmode governant, és la literatura amiga que s'hi passeja estranya però marcant el ritme.

El nomadisme, la participació en festivals, recitals, seminaris i residències arreu d'Europa nodreixen aquests set anys d'experimentació. Des del 2012, és la meitat del duet d'electrovèrsia Jansky, amb qui ha editat els discs Un big bang a la gibrella i ÉÈ (Primeros Pasitos, 2013, 2015) i l'òpera techno Parella. Amb el col·lectiu Cap de Turc (CdT: Discmedi, 2014) explora el postfolk il·lustrat en directe, que ha rebut el Premi Ciutat de Palma 2017 al Millor Disc per Llulm de Llull (Disset Ed., 2016) . La interacció amb altres creadors és tan essencial com la lectura i la traducció de poesia russa: Dels troncs d'oliveres velles (Lleonard Muntaner, 2013) i Andorra i el poeta (IEA, 2015), de Max Voloixin, o l'antologia de lírica siberiana 7.516 Km. (IEB, 2015).

 

 

#PoesiaAlCandela

TAQUILLA INVERSA

 

 

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia