Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 8 posts

[Xerrada] Sense drets no hi ha seguretat

Presentació de l'Observatori per a la prevenció de l’Extremisme Violent.

Un mes després dels atacs a Barcelona i Cambrils, passat un temps prudencial que ens doni certa perspectiva, la ONG NOVACT organitza un acte per reflexionar sobre quines mesures poden ser més efectives a l’hora d’evitar que aquests actes puguin repetir-se. En les passades dècades, els nostres governs han cercat una solució a l’extremisme violent només en un conjunt de mesures antiterroristes basades exclusivament en l’acció policial, i també militar, en la seguretat i en la limitació dels nostres drets i llibertats. En nom de la lluita contra el terrorisme, hem observat un ús extensiu del poder policial i l’adopció d’un ampli ventall legal repressiu que ha estat responsable de dramàtiques violacions de drets humans amb un creixent patiment a tota la Mediterrània.

És aquesta la única resposta possible? Per tal de reflexionar en torn a aquesta qüestió,  el proper 19 de setembre, dia internacional de la Pau, a les 19h a l’Ateneu Candela, la ONG NOVACT-Institut Internacional d’Acció Noviolenta (www.novact.org) presenta l’OPEV, Observatori per a la Prevenció de l’Extremisme Violent (www.opev.org). Una plataforma de 172 entitats de la regió Euro-Mediterrània dedicada a oferir respostes efectives per prevenir l’extremisme violent. En l’acte es presentarà el primer estudi de l’OPEV: “Sense drets no hi ha seguretat”, un anàlisis comparat de l’impacte en matèria de drets humans de la legislació antiterrorista a 15 països de la Regió Euro-Mediterrània.

Etiquetes:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia