Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[videodrome] Cicle “Adaptacions de Shakespeare”

En aquest primer cicle de la nova temporada hem col·laborat amb la Cecília Coca Peña, fotògrafa, músic i fan del cinema, que ens ha ajudat a confeccionar aquesta sel·lecció dedicada a William Shakespeare. Multituds de films s'han inspirat o adaptat l'obra del llegendari dramaturg anglès, així que nosaltres hem seleccionat unes quantes aproximacions a la seva obra de la mà de grans cineastes. Ver o no ver? Videodrome!

Dimecres 6 de setembre inaugurem el cicle amb CAMPANADAS A MEDIANOCHE (1965), producció espanyola dirigida pel gran Orson Welles que adapta i reinterpreta diverses obres de Shakespeare: "Henry IV", "Henry V", "The Merry Wives of Windsor" i "Richard II". Film situat a Anglaterra, durant la guerra dels 100 anys, on Welles també interpreta al seu protagonista, Henry IV. Un film lisèrgic i tenebrós. Com a curiositat, el director de segona unitat del film va ser el nostre estimat director de sèrie B Jess Franco.

Dimecres 13 projectarem RAN (1985) adaptació del "King Lear" per part d'un dels més grans cinestes nipons, Akira Kurosawa. Aquest director durant tota la seva carrera va adaptar vàries obres de Shakespeare situant-les al Japó medieval, afilant les katanes dels samurais amb sang i poesia. Espectacular, èpica i multi premiada coproducció japonesa-francesa i un dels últims films de samurais de Kurosawa.

Dimecres 20 projectem HAMLET GOES BUSINESS (1987). Torna a Videodrome el director finlandès Aki Kaürismaki, aquest cop amb una lliure adaptació de "Hamlet". Parlem d'una fàbula urbana situada a l'actual ciutat de Helnski, on Hamlet és un home de negocis d'un poderòs grup empresarial. Kaurismäki canvia la retòrica de Shakespeare per diàlegs secs i punxeguts.

Dimecres 27 tanquem el cicle amb PROSPERO'S BOOK (1991) una molt poc convencional adaptació de "The Tempest" dirigida pel director britànic Peter Greenaway. El dirctor fa servir l'obra de Shakespeare per teixir un film experimental que barreja la història amb potents imatges més abstractes. Una experiència cinematogràfica molt estimulant.

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia