Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[Presentació llibre] "Masculinidades y feminismo"

DIJOUS 05 d'OCTUBRE 19:30h a Synusia presentem "Masculinidades y feminismo" amb el seu autor Jokin Azpiazu.

Un llibre editat per Virus Editorial.

Els debats al voltant de la masculinitat i la creació de grups d'homes, han mancat fins ara d'una revisió crítica sobre la seva veritable abast transformador. A "Masculinitats i feminisme" es qüestiona la noció, a priori positiva, de noves masculinitats. En general, aquestes es componen d'adults heterosexuals, de classe mitjana blanca i amb nuclis familiars heteronormatius que, sovint, exclou les masculinitats homosexuals, efeminades, trans *, menors o adolescents, migrants, gent gran o dones masculines.  A la pràctica, ens trobem davant de grups autoreferencials que emfatitzen cada vegada més la pròpia identitat masculina, en lloc d'aprofundir en les relacions de poder o el diàleg amb el feminisme. Això mostra com l'home segueix veient-se i mirant-com a principi i fi, superheroi en el camp de la lluita per la igualtat. Així mateix, la ficció entre nova i vella masculinitat, substitueix la comprensió del desenvolupament històric de la dominació patriarcal per una difusa divisió generacional. La suposada i insuficient assumpció de rols en camps com la paternitat o les tasques domèstiques, amaga la profunda desigualtat de gènere existent en el social, i el fet que els homes seguim monopolitzant els espais de socialització, sense renunciar als nostres privilegis en el treball , els moviments socials, etc.

La pregunta és si es pot acabar amb la desigualtat sense acabar també amb la masculinitat i, per tant, si aquesta ha de reformar-se, transformar-se o abolir-se.

Aquesta presentació forma part d'una sèrie d'activitats dins d'un cicle té com a objectiu conèixer les pràctiques crítiques en torns a les formes de masculinitat (és) instituïda que organitza Amics de les arts i Llibreria Synusia.

Grupos:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia