Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 8 posts

Participa

Informacio útil

PLANTEM-NOS! HORTS CONTRA LA CRISI I PEL MEDI AMBIENT

Ja fa un any, al maig del 2009, dues entitats terrassenques, la Cooperativa de Consum Responsable de l’Ateneu Candela i el Grup per la Protecció dels Espais Naturals A Terrassa (GPENAT), vam presentar conjuntament una proposta als pressupostos participatius de la ciutat (pressupost d’inversions 2008-2011).

Tot i que les anomenades entitat treballen temes diferents (la Cooperativa temes relacionats amb el consum responsable i amb les produccions ecològiques, i el GPENAT aspectes d’entorn natural i urbanisme); ens vam unir per formular una proposta que combina tots aquests temes i que, en essència, pretén obrir un camí vers una ciutat més sostenible i justa.

Tot i que la proposta fou de les que rebé més suport en la fase inicial del procés, i posteriorment avalada pel “filtre” tècnic, les taules participatives no la prioritzaren per passar a la fase de votacions, que s’ha realitzat  recentment (abril de 2010). Tot i així, es van buscar altres vies per començar la interlocució amb l’Ajuntament (carta oberta al diari, proposta de reunió amb la Regidoria d’Urbanisme i Medi Ambient, etc).

La manca de resposta de l’Ajuntament, ens ha decidit a fer un nou pas per tal d’engegar una proposta que seguim considerant necessària: FER UN PRIMER HORT URBÀ dins la ciutat.

Amb aquesta iniciativa pretenem:

  1. Recuperar i usar un espai que és públic per a la ciutat, usar-lo com a hort, plaça pública i obrir-lo al conjunt de la ciutadania.
  2. Desenvolupar una primera experiència pràctica d’horts urbans ciutadans a dins la ciutat, demostrant que és possible i positiu fer-ho.
  3. Animar i convidar a la ciutadania a engegar experiències similars a tota la ciutat, als diferents districtes i barris.
  4. Re-introduir el debat sobre els espais sense usar (habitatges, solars etc.) i re-plantejar les formes de construïr la ciutat que s’han portat fins al moment, ara que es demostra que fallen.

Per això, el proper dia 22 de maig farem una cercavila festiva, entrada i primers passos en el primer hort urbà en un solar en desús i, al final, dinar popular. Esteu tot@s convidades!

Treieu l’hortelà que portem a dins i reclamem altres formes de fer ciutat i sostenibilitat urbana!

Per més información:

Dia: 22 de maig de 2010
Lloc: Renfe Terrassa
Hora: 11h del matí

plantem.nos@gmail.com

http://plantemnos.wordpress.com/

Etiquetes: