Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

Israel ataca la "Folta de la llibertat" i causa almenys 16 morts i 30 ferits.

L'exèrcit d'Israel ha atacat aquesta matinada a la Flota de la Llibertat de Gaza, un convoy de baixells carregats d'ajuda humanitària i d'activistes de solidaritat amb palestina que pretenien trencar per mar el bloqueig de Gaza, amb el qual Israel té des de fa més de dos anys sotmesa a la població palestina a tot tipus de restriccions i ajuda.

A les 4 de la matinada hora local baixells de l'exèrcit d'Israel han atacat a la Flotilla disparan contra els activites que han aixecat banderes blanques i oposàven resistència pacífica. A l'expedició hi havia dos actvivistes de l'organització Pau i Solidaritat, que ha relatat aquests dies totes els esdeveniments des d'allà.. L'exèrcit d'Israel ha imposat silenci informatiu i es desconeix la situació actual dels més de 750 activistes que viatjàven en aquests baixells. L'atac d'Israel a aigües internacionals posa al descobert un cop més la impunitat amb la qual actua.

Contra la impunitat d'Israel, la  fi del bloqueig, per la llibertat de la flotilla i per exigir responsabilitats, s'ha convocat avui  dilluns dia 31 de maig a les 19h CONCENTRACIÓ davant la Cambra de Comerç Espanya-Israel (Travessera de Gràcia 21).

diferents mitjans s'han fet ressò de la notícia:

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=106923

http://periodismohumano.com/en-conflicto/la-flotilla-free-gaza-el-derecho-del-mar-y-la-pirateria-israeli.html

http://www.livestream.com/insaniyardim 

http://www.youtube.com/watch?v=ZOQM6KMeOBA&feature=player_embedded

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=718186&idseccio_PK=1007

http://www.publico.es/316759

http://www.bbc.co.uk/mundo/internacional/2010/05/100531_0416_israel_ataca_flotilla_gaza_lav.shtml

http://www.elpais.com/articulo/internacional/Israel/intercepta/flotilla/ayuda/Gaza/mata/activistas/propalestinos/elpepuint/20100531elpepuint_3/Tes

Etiquetes:
Grupos:

Comentarios

2 videos

Israeli troops storm Gaza flotilla (AlJazeeraEnglish)

Tercer dia en el Mavi Marmara y situacion legal de nuestra Flotilla segun la Ley Internacional (Culturaypaz)

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia