Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[Videodrome] Cicle "Cinema i Pintura"

Ja ha arribat la primavera! Temps perque floreixi tot el que ha de florir. Al Videodrome com sempre floreix bon cinema al nostre cicle de pintura. Una pinzellada de tots els colors i estils, de pintores i pintors, de vides bohèmies, colors saturats i sepultures artístiques. Tot emmarcat a l'Ateneu Candela on exposaran cada dimecres d'abril alguns grans artistes del segle XX.

Dimecres 4 inaugurem amb el film "DOWNTOWN 81" (Edo Bertoglio, 1981), un documental ficcionat sobre un dia a la vida del jove artista Jean Michel Basquiat, que necessita diners per recuperar la vivenda d'on ha estat desallotjat. El mateix Basquiat protagonitza aquest retrat sobre subcultura del post-punk a Manhattan.

Dimecres 11 projectem el film d'animació japonesa "MISS HOKUSAI" (Keichi Hara, 2015) que està ambientat a Tòquio l'any 1814. La cinta ens presenta a un pintor de 50 anys, Tetsuzo, avançat a la seva època, i com la seva tercera filla ha heretat el seu talent i com molts cops pinta en lloc del seu pare sense rebre cap reconeixement,

Dimecres 18 projectem el documental "LEONORA CARRINGTON, EL JUEGO SURREALISTA" (Javier-Martin Dominguez, 2012). La història d'una de les últimes pintores surrealistes que ens va deixar el 2011. De com aquesta pintora d'origen britànic desenvolupa el seu art a Mèxic i acaba a un manicomi de Santander.

Dimecres 25 tanquem el cicle amb la premiada "GOYA EN BURDEOS" (Carlos Saura, 1999) on Francisco Raval dóna vida al pintor Goya durant els seus últims dies exiliat a Burdeos al costat de la seva última amant. L'artista fa un repàs dels seus fantasmes del passat que acabarà pintant en un estat febril i crepuscular.

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia