Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[Presentació] Informe audiovisual #DDHHFronteraSur #VíasMarítimas i Caravana 2018

Aquest proper dijous 21 de Juny a les 19h tindrà lloc la presentació de l’Informe audiovisual #DDHHFronteraSur #VíasMarítimas 2018 a càrrec de Maria Soler de l’Institut Novact.

A continuació, es presentarà la caravana Obrim Fronteres 2018 a càrrec de Sira Ruiz. Enguany, més de 100 organitzacions de l'estat espanyol viatjaran a Itàlia el proper juliol, entre els dies 13 i 22, per denunciar la vulneració dels drets humans a la frontera europea en el marc de la Caravana. De Catalunya més de 20 col·lectius i organitzacions estan treballant per participar en aquesta iniciativa. Aquest és el tercer any consecutiu que la Caravana viatja: El 2016 tres-centes persones van viatjar a Grècia per denunciar l'acord de la vergonya entre la UE i Turquia i reclamar un passatge segur i un acolliment digne pels qui fugen de la guerra a Síria; El 2017, quasi 500 persones es van dirigir a Melilla per denunciar les devolucions en calent, les tanques amb ganivetes, els centres d'internament i d'estada temporal per a persones estrangeres.

Enguany, el destí és Itàlia per posar el focus en les polítiques xenòfobes del nou Govern, els acords d’externalització de fronteres de la UE amb països com Líbia - violadors dels drets humans- i la criminalització dels i les activistes que dediquen els seus esforços a salvar les persones que es juguen la vida al Mediterrani i a les fronteres europees.

Com a Caravana feminista també vol visibilitzar entre d’altres coses, la violència que afronten les dones en el trànsit i l'explotació laboral de les treballadores transfrontereres.

Fruit de la caravana 2017 es van recollir testimonis frescos i punyents de resistències a la frontera sud (Melilla) amb ulls de dones diverses ens expliquen una realitat silenciada. Constitueixen una mirada resistent vers els masclismes institucionals, socialment acceptats i tolerats gràcies als estereotips islamòfobs, classistes, colonials i racistes i xenòfobs que es fabriquen sobre elles. L’exposició pretén desmuntar aquests estereotips i mostrar les seves lluites per a que puguin rebre la sororitat que com a comunitat d’acollida els volem donar.

Etiquetes:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia