Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 8 posts

Participa

Informacio útil

[Presentació] Informe audiovisual #DDHHFronteraSur #VíasMarítimas i Caravana 2018

Aquest proper dijous 21 de Juny a les 19h tindrà lloc la presentació de l’Informe audiovisual #DDHHFronteraSur #VíasMarítimas 2018 a càrrec de Maria Soler de l’Institut Novact.

A continuació, es presentarà la caravana Obrim Fronteres 2018 a càrrec de Sira Ruiz. Enguany, més de 100 organitzacions de l'estat espanyol viatjaran a Itàlia el proper juliol, entre els dies 13 i 22, per denunciar la vulneració dels drets humans a la frontera europea en el marc de la Caravana. De Catalunya més de 20 col·lectius i organitzacions estan treballant per participar en aquesta iniciativa. Aquest és el tercer any consecutiu que la Caravana viatja: El 2016 tres-centes persones van viatjar a Grècia per denunciar l'acord de la vergonya entre la UE i Turquia i reclamar un passatge segur i un acolliment digne pels qui fugen de la guerra a Síria; El 2017, quasi 500 persones es van dirigir a Melilla per denunciar les devolucions en calent, les tanques amb ganivetes, els centres d'internament i d'estada temporal per a persones estrangeres.

Enguany, el destí és Itàlia per posar el focus en les polítiques xenòfobes del nou Govern, els acords d’externalització de fronteres de la UE amb països com Líbia - violadors dels drets humans- i la criminalització dels i les activistes que dediquen els seus esforços a salvar les persones que es juguen la vida al Mediterrani i a les fronteres europees.

Com a Caravana feminista també vol visibilitzar entre d’altres coses, la violència que afronten les dones en el trànsit i l'explotació laboral de les treballadores transfrontereres.

Fruit de la caravana 2017 es van recollir testimonis frescos i punyents de resistències a la frontera sud (Melilla) amb ulls de dones diverses ens expliquen una realitat silenciada. Constitueixen una mirada resistent vers els masclismes institucionals, socialment acceptats i tolerats gràcies als estereotips islamòfobs, classistes, colonials i racistes i xenòfobs que es fabriquen sobre elles. L’exposició pretén desmuntar aquests estereotips i mostrar les seves lluites per a que puguin rebre la sororitat que com a comunitat d’acollida els volem donar.

Etiquetes: