Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[Presentació] Dins del roure dorm el tro

RECITAL DE POESIA I PIANO

El dissabte 28 de desembre a les 12h us convidem a la presentació de "Dins el roure dorm el tro" de Pep Cortès, editat per Tushita Edicions a la Llibreria Synusia (C/Montserrat 136): Lectura de poemes a càrrec de l’autor, acompanyat per intervencions d’Adrià Crespo al piano.

 «DINS EL ROURE DORM EL TRO»

Tu i jo, companys del vers,

amics de les paraules,

podem posar un granet

de sorra il·luminada

en aquest món on regna el desconcert.

«Dins el roure dorm el tro», és un títol manllevat d’un vers d’Agustí Bartra, el primer vers de «Cançó de joia» del darrer poema de Cançons de la llum salvadaEn aquest vers – hi ha – tota la poesia de Bartra. Serveixi, doncs, aquest vers, encapçalant aquests poemes senzills, honestos, nascuts del silenci, per rendir el més sentit homenatge a Agustí Bartra, un dels més grans poetes de casa nostra.

 

Pep Cortès (1950). Títols publicats:

«Fer camí» (poemari), editat per PPU, al febrer de 2010.

«Viatge a la llibertat» (plaquette), editat per Mirall de glaç, al febrer de 2012.

«Itineraris poètics», guanyador de XI Premi de Poesia Ciutat de Terrassa Agustí Bartra 2014, editat per Pagès Editors / Col·lecció La Suda.

«Poema per a Jana», Accèssit al Premi Grandalla de Poesia, de la XL Nit Literària Andorrana 2017, editat per Pagès Editors / Col·lecció La Suda.

«Samfaines», Recull de contes de Manolo Belmonte, Pep Cortès, Jordi F. Fernández i Pep Julià (Editat per Mirall de Glaç octubre-2018).

«Amb Ecce Homo a les mans i Bartra al cor» (plaquette), editat per Mirall de Glaç, a l’abril de 2019.

«Dins el roure dorm el tro» (poemari), editat per Thusita Edicions el setembre de 2019 / Col·lecció Quarteres.

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia