Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[Presentació] Una història ocultada de l'antifascisme

El proper dijous 12 de març, a les 19h, la Llibreria Synusia us convida a "Una història ocultada de l'antifeixisme", una conversa / presentació del llibre "Antifascistas alemanes en Barcelona (1933-1939)" editat per Virus. Per a la presentació ens acompanyaràn Carlos García i Harald Piotrowski, co-autors del llibre. El diàleg estarà dinamitzat per Luís Blanco, col·laborador de Synusia.

"Antifascistas alemanes en Barcelona" parla del grup DAS (Deutsche Anarchosyndikalisten), l'organització que agrupà als anarcosindicalistes alemanys exiliats del nazisme a la capital catalana. Entre les seves tasques hi havia la de vigilar l'expansió del partit nazi al nostre territori i coordinar l'incorporació dels voluntaris alemanys al front d'Arago a través de la Centuria Erich Mühsam a la Columna Ascaso.  La seva tasca més important però desconeguda va ser el desmantellament de la xarxa nazi que operava a Barcelona des del Consulat General d'Alemanya i que donava recolzament a l'exèrcit franquista. Malgrat el seu paper capital dins la lluita antifeixista al nostre país, els protagonistes d'aquest llibre van ser obviats per les implicaciones que les seves accions tenien en el conflicte entorn al control de l'ordre públic a Catalunya.

Grupos:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia