Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

Terrassa es posa les piles contra el racisme

El pròxim dimarts 25 de gener a l'Ateneu Candela: roda de premsa “Terrassa es posa les piles contra el racisme”, amb membres de la Oficina Drets Socials de Terrassa de l'Ateneu Candela, SOS Racisme-Catalunya i la Associación de Sin papeles de Terrassa.

  • L’Oficina de Drets Socials de l’Ateneu Candela i SOS Racisme-Catalunya signen un conveni per denunciar les discriminacions i agressions racistes

  • Les dues organitzacions rebutgen la moció que presentarà properament el PP a l’Ajuntament de Terrassa per vincular civisme i arrelament

  • L’associació “Sin papeles” denuncia persecucions policials fins al domicili de joves immigrants de la ciutat

L’Oficina de Drets Socials de Terrassa - Ateneu Candela i SOS Racisme-Catalunya us convoquem dimarts dia 25 de gener a la roda de premsa i signatura del conveni de col·laboració entres les dues entitats, en matèria de defensa de drets humans i lluita antiracista així com de l’atenció a les víctimes de racisme i xenofòbia.

Dins d’aquesta línia d’acció conjunta volem denunciar públicament la proposta del grup municipal del Partit Popular de Terrassa, que el proper 27 de gener presentarà al ple municipal una moció per tal que l’ajuntament sol·liciti al Govern Espanyol que les faltes per incompliment de la llei cívica siguin vinculants en l’aprovació del permís d’arrelament o la sol·licitud de reagrupament familiar.

I també ens fem ressò i recolzem l’associació “Sin papeles”, que denuncien les persecucions dutes a terme per la policia nacional les darreres setmanes a joves d’origen estranger residents a Terrassa. Rebutgem aquestes accions policials, especialment agressives i intimidadores, en el decurs de les quals els agents van assetjar els joves fins al seu domicili.

D’altra banda, en la roda de premsa concretarem les primeres accions fruit del conveni, com l’establiment d’un punt de referència d’atenció a víctimes de racisme dins de l’assessoria jurídica ja existent de l’Oficina de Drets Socials.

Etiquetes:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia