Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

[Conversatori] L’economia feminista posa al centre un urbanisme per a totes! Diàleg amb la Cooperativa Punt6

El proper dissabte 28 de novembre, de 10h a 12h, us convidem a un diàleg  sobre urbanisme feminista amb les companyes de la Cooperativa Punt6.

El diàleg està organitzat conjuntament per La guerrilla dels Cossos, La Natural Coop i la llibreria Synusia i forma part de l'agenda de les II Jornades d'Economia Feminista de Terrassa (Jornades que co-organitzem amb altres entitats de l'econmia social i solidària i de col·lectius de la ciutat).

Objectiu: Repensar els espais domèstics, comunitaris i públics des d’una perspectiva de gènere interseccional

Continguts:
Introducció a l’urbanisme des d’una perspectiva feminista. Les nostres ciutats i territoris s’han construït des d’una perspectiva androcèntrica i prioritzant les activitats vinculades amb l’esfera productiva. La configuració espaial no ha tingut en compte la diversitat de necessitats i experiències i ha invisibilitzat les cures com a activitats imprescindibles per a la sostenbilitat de la vida. L’urbanisme feminista proposa canviar les prioritats, posant a les persones en el centre de les decisions urbanes, i pensant la ciutat com una xarxa d’espais que han de proporcionar un suport físic per a totes les activitats que fem en la nostra vida quotidiana. Incorporem una perspectiva de gènere interseccional per a visibilitzar les diferentes opressions i privilegis que ens travessen.

Col·lectiu Punt 6 és una cooperativa d’arquitectes, urbanistes i sociòlogues feministes que repensem els espais domèstics, comunitaris i públics des d’una perspectiva de gènere interseccional amb més de 15 anys de trajectòria a Catalunya i altres llocs de l’Estat espanyol i el món.

Grupos:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia