Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

Cinefòrum: autoconstrucció de vivendes i migració als anys 60

El proper dissabte 6 de març a les 18h. Projectarem els documentals 52 domingos (1966) i El largo viaje hacia la ira (1969), del cineasta valencià Llorenç Soler, amb la participació de la Federació Catalana de Cineclubs i la Filmoteca de Catalunya.

L'acte tindrà dues parts: la projecció dels documentals i un diàleg/col·loqui al voltant de la temàtica de l'habitatge i la migració que va tenir lloc als anys 60. Per tal d'emmarcar el debat a la ciutat de Terrassa, vindran membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Terrassa (PAH), del Sindicat de Llogateres de Terrassa i representants dels moviments veïnals. D'aquesta manera, podrem establir un diàleg ampli i amb informació de diverses fonts

La sessió forma part del projecte "Sessions de Filmoteca", que l'entitat gestiona conjuntament amb la Federació Catalana de Cineclubs i que va dirigit a entitats sense afany de lucre. Es tracta de donar a conèixer cinema d'interès patrimonial arreu del territori.

 

Sobre Llorenç Soler i els documentals

Llorenç Soler (València, 1936) és un director de cine que es decanta per aboradar temàtiques socials posant el focus sobre els problemes de les minories marginades. A més de filmar pel·lícules i documentals, també ha dedicat una part de la seva carrera professional a l'experimentació audiovisual, amb cinema experimental o videoinstal·lacions. Als documentals 52 domingos (1966) i El largo viaje hacia la ira (1969), podrem veure gran part de les seves inquietuds professionals: el compromís, la denúncia, la mirada còmplice... El primer títol mostra la realitat d'uns joves que viuen a la perifèria de la ciutat de Barcelona i que aspiren a ser toreros i el segon fa un retrat de la immigració, els problemes d'accés a l'habitatge i l'especulació dels anys 60.

L'activitat és gratuïta, amb aforament limitat i totes les mesures de seguretat. Cal, però, confirmar l'assistència a través del correu electrònic a i@ateneucandela.net, indicant nom i cognoms, número de telèfon i si sou grup bombolla.

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia