Informacio útil

Participa

Grupos

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 8 posts

Programació Mensual: Març 2021

Comencem aquest mes de març presentant la programació de l’Ateneu i els seus projectes. El març és un mes que ens portarà la primavera i el canvi horari i esperem, que vagi deixant cada vegada més enrere aquest any de pandèmia que ja portem a sobre.

PROGRAMACIÓ

El dijous 4 de març a les 18:30h inaugurarem una nova exposició que porta per títol «Le ciel est, par-dessus le toit / El cel és, per sobre el terrat», amb il·lustracions de marionalberich. L’exposició l’organitza El Cafè del Candela i es podrà visitar en horari d’obertura de la cafeteria, que degut a les restriccions és els caps de setmana de 13 a 15h.

El dissabte 6 de març a les 18h hi haurà un cinefòrum al voltant de l’autoconstrucció de vivendes i migració als anys 60. Després de la projecció dels documentals «52 domingos» i «El largo viaje hacia la ira», del cineasta Llorenç Soler, hi haurà un cercle de diàleg amb entitats veïnals de la ciutat i plataformes ciutadanes que defensen un habitatge digne per a totes. L’aforament és limitat i us podeu inscriure a: i@ateneucandela.net.L’activitat està organitzada amb la col·laboració de la Federació Catalana de Cineclubs i la Filmoteca de Catalunya.

El dijous 11 de març a les 18h iniciem un cicle de 3 sessions amb la Biblioteca Central i la Llibreria Synusia per portar «L’hora del conte» al Candela. La primera sessió girarà al voltant del conte «Frederick el ratolí» i anirà a càrrec de Marta Esmarats. La sessió està recomanada per a infants i famílies fins a 5 anys. Les inscripcions es faran a través d’aquest telèfon: 93.789.45.89.

El divendres 12 de març a les 19h (15h horari a l’Argentina), hi haurà una conversa online amb Belén López Peiró, autora del llibre «Por qué volvías cada verano» (Eds: Madreselva - Las Afueras – Pol·len). L’activitat es podrà seguir en directe al canal de youtube de Synusia al següent enllaç: https://youtu.be/61j_b5GP4N8

El dissabte 13 de març hi haurà dues propostes:

- A les 11h la 6ª sessió del taller «Destruir la norma(lidad) contando historia(s), a càrrec d’Irene Pérez i organitzat conjuntament amb la Llibreria Synusia. Us podeu inscriure a tot el cicle a ireneperez.net@gmail.com

- A partir de les 16:30hcomençarà la formació-taller que porta per títol «El #LobbyTrans t’ho explica!», a càrrec de la Llibreria Synusia, Judit C. i Àlex B. La sessió tindrà dues parts: a la primera hi haurà una reflexió i crítica al voltant de la proposta de la #LleiTrans i a la segona, es durà a terme un taller de memes transfeministes. La primera part de la sessió es podrà seguir en streaming i de manera presencial i el taller serà presencial. Les places són limitades i us podeu inscriure a: info@synusia.cc

El dissabte 20 de març hi torna a haver doble activitat:

- A les 11h hi haurà la tercera i última sessió del cicle «L’agenda feminista serà anticolonial o no serà», a càrrec de la Llibreria Synusia i l’Institut de les Desigualtats. Aquesta sessió porta per títol «Desobediències al privilegi blanc occidental» i girarà al voltant de la lectura «Mujer de frontera» (Península Ed.), escrit per Helena Maleno. La sessió serà online i les places estan exhaurides. Si voleu, però, us podeu apuntar a la llista d’espera al mail info@synusia.cc

- A les 11.30h començarà una nova sessió del «Club de lectura d’àlbums il·lustrats» pensat per a infants de 6 a 8 anys. El conte aquesta vegada serà «On és el meu barret» i la sessió anirà a càrrec del Grup Còdol. La sessió té un preu de 5€/infant i us podeu inscriure a Synusia o a somcodol@gmail.com

I per acabar de tancar el mes, el dimecres 24 a les 19h, hi haurà l’assemblea anual de sòcies del Candela. Creiem que és important poder-nos trobar després de tant de temps i és per això que la presència podrà ser en persona o en format online. Cal confirmar la inscripció a i@ateneucandela.net.

A més a més, recordeu que els cap de setmana hi segueixen havent vermuts al Cafè del Candela i que alguns caps de setmana van acompanyats de música suau en directe. Estigueu atentes a les xarxes perquè ho anirem anunciant.

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia