Grupos

Participa

Informacio útil

Nova web del Ateneu Candela

Aquesta és la nova web de l'Ateneu Candela, nova perquè utilitza un gestor de contingut actualitzat (Drupal 6.13) i nova perquè em aprofitat la benentesa per donar un salt de claredat a la web.

Pròximament farem un taller obert per posar-la al dia en quant a continguts i donar-li l’últim retoc estètic/accessibilitat sempre des del punt de vista de la funcionalitat i la senzillesa.

El perquè hem canviat de pàgina web, és una pregunta retòrica si mai havies entrat a l'antic espai web que teníem, on la informació era difícil de trobar. Quan hi entraves es feia difícil recórrer els itineraris de cerca, tant per elements bàsics com pels complexes, i sovint desisties ja que hi havia una sobredosis de continguts. Davant d'això hem trobat convenient fer un redisseny de l'espai, que sigui tant vàlid per usuaris que busquen una eina per intercanviar informació com per anònims que busquen que carajo és això de l'ateneu candela.

El codi d'aquest nou espai està gestionat per Drupal6, un gestor de continguts web que és lliure (llicència GPL) i que està mantingut per milers de persones. Communia s'ha encarregat de la reconstrucció i de fer de director d'orquestra entre disseny, hackeig de codi per adaptar-lo a les nostres necessitats, i arquitectura del lloc. Ara només faltes tu per fer del nou espai un lloc que serveixi de conspiració, desafiament, i victòria...Com? Doncs aportant continguts, fent-la servir i identificant el nostre espai virtual com a complementari pel teu espai de lluites en el dia dia.

Durant un llarg procés de queixes sobre el nostre espai virtual, communia ha estat interioritzant les mancances i les necessitats de l'ateneu.

Amb la irrupció del concepte facebook, hem assistit a un canvi de mentalitat dels usuaris de internet. Mentre que abans la por, el desconeixement, la desconfiança o la no necessitat ens impedia afiliar-nos a moviments socials en xarxa. Facebook ha aconseguit instaurar una necessitat, la de posar la teva cara a internet, i després les teves dades, i amb més o menys encert articular les teves relacions a la xarxa...

No cal oblidar que facebook conforma una amenaça a la teva privacitat, ja que és un dels camps d'actuació dels neocons. Peter Thiel, membre del consell directiu, és un important capitalista de risc, és president de paypal (el sistema bancari virtual), i és un filòsof neocon, autor de llibres com "el mite de la diversitat", on afirma que la multicultura suposa una disminució de llibertats individuals, és membre de la revista Stanford Review, i thevanguard.org, un passeig per aquestes revistes us posarà al dia.

16 serveis d'intel·ligència dels EUA participen a facebook, començant per la CIA, el pentàgon i el departament de defensa. I no és estrany ja que aquest tipus de plataforma fa més fàcil l'espionatge...
Tot i això ha aconseguit tenir 60 milions d'usuaris, totes les precaucions dels usos d'internet quan a privacitat, semblen haver-se esvaït, i els usuaris ja no es representen sota un avatar sinó que simplement s'expressen.

Aquest canvi de mentalitat és perillós pel que fa la privacitat però ha permès que aflori l'hàbit d'expressar-se en xarxa. I això és algo que els que gestionem pàgines webs orientades a usuaris sabem que és molt difícil d'aconseguir. Però ara que ja ens han fet la feina, òbviament ho hem d'aprofitar, és per això que la nova web té més incidència en l'activitat personal, en presentar-se com a individuu que milita a algun projecte de l'ateneu candela.

L'arquitectura del lloc té 3 pilars: propaganda, actualitat, i auto-formació política. Tot això presentat en una portada simple, on es pot accedir a tots els continguts però d'una forma lleugera i digerible, evitant els menús interminables i la informació que es pot quedar en segon pla, un lloc on l'usuari que entra per primera vegada pot situar-se amb facilitat, en definitiva una portada on hi haurà informació bàsica i útil sobre l'ateneu. Tot i això cada tipus d'informació tindrà eines i una presentació especifica per millorar la recerca com és el calendari pels events, un buscador pels documents...etc Seguint la lògica facebook, també es millora l'espai dels usuaris, un camp de relació entre militants. De forma clara veuràs el teu propi compte amb les eines de que disposes, el dels teus camarades, i els projectes “atenienses”.
 tindràs la possibilitat d'aportar informació personal al teu compte d'usuari, i després poder accedir al llistat d'usuaris classificats per projectes per tal de poder enviar missatges personals i podràs participar en àrees blindades per cada projecte per membres dels grups.
 
Dit això queda la decisió personal de fer servir o no la nostra eina d'intercanvi lliure d'informació entre militants. Com a desenvolupador i webmaster aconsellaria únicament un ús estratègic d'eines amb interessos obscurs com facebook, i percebre aquestes eines simplement com a "poste de propaganda", on podem penjar publicitat sempre desviant els debats cap a links a la nostra web, de fet l'únic leit-motif de facebook és, concebre els usuaris com a possibles consumidors, ja sigui en el mercat tal com l'entenem, com en el mercat electoral i de confecció d'opinions. Com a militant no puc permetre que la meva organització conspiri i ni tant sols em nombri dins d'eines que conspiren contínuament en contra meu. En el plà personal... libre albedrío.