Grupos

Cafè del Candela 124 posts Communia 16 posts L'Embarral 31 posts
Synusia 9 posts

Participa

Informacio útil

Usuaris de Guifi.net de #Terrassa obrim un apadrinament per millorar la xarxa #guifinet a la ciutat

El grup local d'usuaris de Terrassa que ens trobem cada dos divendres hem llençat un apadrinament per a millorar la xarxa local de Terrassa. Aquesta millora la considerem central per a la xarxa a la ciutat ja que reforça els enllaços punt a punt entre els "principals" supernodes de la ciutat. En el nostre blog trobareu més informació http://terrassa.guifi.net .

Ara fa 5 anys la xarxa oberta, lliure i neutral guifi.net va començar a desplegar-se a Terrassa. Des d’aleshores varies persones, entitats, empreses, institucions s’han anat afegint al projecte interconnectant-nos entre nosaltres arribant als 37 nodes operatius, 10 dels quals són supernodes (punts que donen cobertura als usuaris finals  i/o uneix altres punts de la xarxa actuant com a “repetidor”)

Aquest desplegament s’ha dut a terme durant aquests anys amb l’esforç i la ilusió dels usuaris d’aquesta comunitat amb les tecnologies disponibles i assequibles en el moment, tot i això actualment la xarxa es troba en un punt d’inflexió. Les noves tecnologies disponibles permeten construir la xarxa de manera més senzilla i eficient, abaratint els costos d’instal·lació i manteniment, i maximitzant l’ample de banda per l’usuari final.

Hem obert un procés de finançament (apadrinament) per a poder millorar els enllaços entre els supernodes amb una tecnologia més moderna. Ens permetrà guanyar en ample de banda i estabilitat a la part central de la xarxa guifi.net a Terrassa.

Podeu contribuir a l’apadrinament de la primera fase de la millora de la xarxa local Guifi.net de Terrassa a: http://guifi.net/ca/node/48318

Pensem realitzar-ho en dues fases segons criteris de prioritat per a no deixar zones aïllades i accés als serveis més utilitzats.

També volem que aquest apadrinament sigui un procés col·lectiu, així com retornar als padrins (persones que donin fons a la iniciativa) un valor afegit més enllà de millorar la xarxa local de guifi.net a Terrassa.

Per això realitzarem els muntatges d’aquests supernodes en format taller per a que qualsevol padrí interessat en conèixer el funcionament més tècnic de la xarxa pugui assistir-hi, preguntar i conèixer el procés d’instal·lació d’un supernode híbrid.

Aquest període de finançament s’acaba el dia 08/06.