Grupos

Cafè del Candela 124 posts Communia 17 posts L'Embarral 31 posts
Synusia 10 posts

Participa

Informacio útil

Nociones Comunes: Radical Community Manager Trs

La guerrilla nómada es lo opuesto de un ejército, el universo de signos que vehiculaes inversamente proporcional a su fuerza militar. Combate paraconvencer, no para vencer; para la diversidad, no para la identidad; para transformarse antes que nada a sí misma en el espacio renovado por el viento del que es vector, no para plasmar el mundo a su imagen y semejanza. El viento no se conserva, simplemente sigue soplando, erosionando y moviendo las formas solidas al mismo tiempo que se desvia.Wu Ming Guerrilla.

No hay lugar para el temor, ni para la esperanza. Sólo cabe buscar nuevas armas. Gilles Deleuze.

Com el mar, o el desert de Lawrence d'Arabia, Internet és un espai monòton, invariable, sense límits. La nostra generació ha crescut amb ella: correu electrònic i mòdem telefònic, la web, els portals, els xats, multimèdia, les xarxes socials.

La visió homogènia d'Internet admet mésdetalls i percepcions per part d'aquells que habitem a ella des desempre. Sabem diferenciar miratges, sabem on poder abastir-nos de coneixement: La naturalesa nòmada d'Internet ens proporcionaun espai indefinit en el que moure's a plaer i poder atacar.

Wikileaks, Tunísia, Egipte, Sindepirate, 15M, Acampades, StopDeshaucios ... Moviments nòmades, sense quarter. Aquestes pràctiques que només poden néixera Internet. Una part d'allò que som tots nosaltres

Aquest últims temps la política més elemental, la de buscar solucions col·lectives a problemes individuals, ha esdevingut xarxa: el 15M és prova d'això. Aquí estarem, per canviar les nostres ciutats, per rescatar la democràcia del segrest en que està sotmesa.

I aquest curs que aquí presentem vol aprofundir en aquest temes: eines i sabers nòmades per una acció col·lectiva. Cadascú segons les seves necessitats, des de la diversitat de la xarxa. No hi hauran grans experts, ni gurús, ni genis de Silycon Valley. Només un espai per compartir experiències i sabers amb gent que han sabut fer d'Internet un medi per recuperar la política i la democràcia.

Us hi esperem

CommuniaTeam

Dades del Curs

Programa

Dimarts 10 de juliol

20:30h-22:30h: Internet: de la xarxa de xarxes a la #globalRevolution

L’emergènciade la política xarxa. Comunicació viral, democràcia4.0 i el futur de les xarxes lliures i obertes. Memes. P2P, Culturadigital, ètica hacker i software lliure. Net neutrality. AccióGlobal i 15M amb Carlos Almeida, Javier Toret i Arnau Monterde. (per assitir a aquesta sessió no cal formalitzar la inscipció, accés obert)

Dimecres 11 de juliol

21:00h Benvinguda i inscripcions als tallers

21:30h - 24:00 Taller: “Kit bàsicper triomfar a la xarxa”

 Un repàs a leseines necessàries per organitzar-se i comunicar-se a la xarxa (Mailing list i netetiqueta, etherpad, Mumble, Wikis, DrupalGardens, Wordpress, Streaming, IRC’s. Lorea/N-1, Oiga.me...) Passa a la acció col·lectiva amb Communia Team (Knowledge is the Weapon).

Dijous 12 de juliol:

20:00h Conferència: Construir una identitat Col·lectiva

Introducció a lagestió de les identitats col·lectives amb Toret i Gala de X.net

21h-22:30h Taller: ¿Com liarla parda a Twitter? Primers passos en la eina.

Com utilitzar Twitter pera difondre els nostres continguts massivament. Proporcionar les eines necessàries per una gestió col·lectiva de contes i estratègia comunicativa a través dels complements de Twitter (Twetdeck, hotsuit, klout, trendmaps ...). AmbToret i Gala de X.net

22:30h-00:00h Conferència: Escampa el virus! ¿Comconstruir una campanya viral?

Introducció als Mémes i la potència de la viralitat amb Simona Levi de X.net

24h Festa final al Ateneu Candela

Participants

  • Carlos Almeida | @bufetalmeida | Advocat especialitzat en la societat de la informació, ha sigut membre de FrEE (Fronteras Electróniques), organització orientada a la defensa dels drets civils a Internet, així com col·laborador de diversos mitjans digitals.
  • Simona Levi | Artista multi-disciplinar. Dirigeix el centre d'agitació cultural Conserves i és membre de X.net (ex eXgae). És una de las veus més reconegudes en les plataformes internacionals per la defensa d'Internet en l'era digital.
  • Javier Toret | @toret | investigador de les mutacions de la subjectivitat i les formes d'acció i organització col·lectiva en la era de la xarxa. Membre de X.net, Universidad Nómada, Democraciareal.ya i un dels fundadors n-1.cc

  • Gala Pin | @galapita | Activista veïnal 2.0 a la Barceloneta i defensora de la neutralitat de la xarxa, membre de X.net.
  • Arnau Monterde | @arnaumonty | Habitant de la xarxa i del 15-M. Participa en communia.org i l0' ateneucandela.info així com en altres espais comuns. També és investigador del IN3 (Internet Interdisciplinary Institute)
  • Communia Team | @communiainfo | Communia.org és un projecte cooperatiu que neix del creuement de diferents experiències de desenvolupament de dispositius tecnopolítics, basats en el software lliure, en el lliure accés al coneixement, i també fruit d'una necessitat comunicativa dins els centres socials. Actualment Communia.org el formen, Aleix Quintana, Carles Sala i Quim Guitart.
  • Dimarts 10 de Juliol també hem convidat als participants dels projectes: Terrassa'n'Tweets, Guifi.net de Terrassa, la Plataforma d'afectats per la Hipoteca de Terrassa, Post Scriptum Radio, ales8alraval, Synusia, Baumanlab, Gep21 ...

Nociones comunes: Radical Comunity Manager és un curs que s'ha elaborat amb anterioritat a:

Aquest curs esta organitzat i adaptat per Communia.org,col·laboren: X.net, Soul-Vespa i Ateneu Candela.

Inscripcions

Desplega el link inferior "Inscriu-te a Nociones Comunes: Radical Community Manager Trs" a la web http://communia.org/content/nociones-comunes-radical-community-manager-trs per a realitzar la pre-inscripció al curs si vols assistir a les sessions del 11 i 12 de Juliol (recorda que les places son limitades a 40 persones). El dimecres 11 a les 21:00h podràs formalitzar la inscripció amb el pagament en efectiu.

Etiquetes:
Grupos: