Grupos

Participa

Informacio útil

Mayday 09: Prop de 600 persones prenen els carrers de Terrassa per dir que "No pagarem aquesta crisi!!"

A les 12 hores d'aquest matí, ni les turbulències ni la pluja han sigut un fre per a que es celebrés una vegada mes el Mayday Terrassa, una expressió pública dels invisibles de la nostra ciutat: Ofegats per la hipoteca, venedors de top manta, estudiants descontents, migrants, precaries, gays i lesbianes, joves i vells, trebalaldors culturals, han sorit al carrer per dir que la crisi no la pagarem nosaltres, que la tenim dret a tenir drets i que la vida és nostra.

 

La manifestació a començat a l'estació de la Renfe on s'han concentrat totxs lxs participants de la manifestació, el percussionistes, el camió i els seus mc's, i la unitat mobil musical, i entre clams contra la crisi, i crits contra les fronteres i per la llibertat de moviment, s'ha donat el tret de sortida a la parade.

Durant el trajecte s'han anat marcant aquells punts calents del recorregut camí de l'ajuntament, i ha sigut davant del consistori on s'ha fet la primera parada, on s'ha içat la primera bandera en els mastils de davant l'ajuntament sota el lema "Drets contra la crisi" reclamant al govern municipal que no acceptarem cap retall de drets ni de llibertats a la nostra ciutat, en temps de crisis.

La següent parada ha estat a la plaça vella on un dels portaveus del col·lectiu del vendors dels top manta, ha denunciat la situació de vulnerabilitat que s'està patint als darrers dies, en que hi ha hagut diverses detencions i persecusió policial, reclamant el dret a una vida digne, i sota el lema "Sobreviure és un dret". Durant aquesta intervenció s'ha pogut marcar el terra de la plaça vella, amb una pintada de grans dimensions la qual reclamava: "Despenalització del Top Manta ja!".

El cercavila ha continuat cap a la Font Vella passant per la mutua i fins a la Universitat, sota les consignes del dret a un habitatge digne, dels preus abusius dels lloguers, dels creixents problemes a la Universitat, i finalment la manifestació ha agafat el seu rumb cap al barri de can anglada.

Allà i just abans d'arribar a la plaça roja, s'ha fet un habituallament i a la mateixa paret de la caixa, hem pogut veure l'aparició d'un ecsrit, que es referia a la responsabilitat dels bancs en l'actual crisis: "Crisis: LA Avaricia Rompe el Saco".

La Manifestació ha finalitzat a la plaça de can anglada on s'ha llegit el manifest i ha continuat amb l'actuació de diferents mc's que sota els ritmes del Reggae i el hip hop han cantat lemes entorn el mayday, les fronteres, la crisis, prenent la paraula, mentres la gent dinava i els curiosos del barri venien a treure el cap i a demostrar el seu suport a la mobilització.

Etiquetes: