Grupos

Participa

Informacio útil

[Synusia] Setmana de l'editorial "Pasado y Presente"

Aquesta penúltima setmana de Juliol us llancem una nova proposta lectora, per exprimir aquests dies d'estiu i no perdre el fil, aprofitar la "tregua" que ens ofereixen les vacances per capbussar-nos en aquells llibres que ens poden ajudar a afinar les mirades i carregar les piles pel pròxim curs.
 
Del 22/07 al 26/07 10% de descompte en els llibres de l'editorial Pasado y Presente, reflexions rigoroses sobre el nostre passat (històric, científic i cultural) per intervenir amb esperit crític sobre el nostre present. Sobre la història del món contemporani des del 1945, de la mà de l'historiador Josep Fontanta a través dels títols "Por el bien del imperio" i les seves conclusions ampliades a "El futuro es un país extraño". Guy Standing amb "El precariado. Una nueva clase social", sobre la formació d'aquesta nova classe social, fruit d'anys de polítiques neoliberals i desmantellamant de l'estat del benestar. "El pueblo contra el Parlamento", que analitza  un marc institucional públic fortament deslegitimat i una creixent mobilització ciutadana que reclama els drets socials que se li estan retallant. Una entrevista a Noam Chomsky, sota el títol "Sublevaciones demoráticas globales", on analitza als moviments socials que han sorgit aquests últims anys, en particular, aquells nascuts a la llum de la crisi financera global. Finalment, per satisfer la nostra curiositat científica, explorem el món de la física quàntica de la mà de David Jou, físic i poeta, amb "Introducción al mundo cuántico", o ens aproximem a la complexitat d'un fenomen com el de la formació de l'Univers, amb Un universo de la nada", de Lawrence M. Krauss.
 
Un bon kit d'eines analítiques pensades per un estiu carregat d'actualitat política global, que exigeix una mirada profunda de les genealogies del cicles polítics que estem vivint. En resum, per treure-li el millor suc a l'estiu.
 
Etiquetes:
Grupos: