Grupos

Cafè del Candela 124 posts Communia 16 posts L'Embarral 31 posts
Synusia 9 posts

Participa

Informacio útil

Mayo 2022

Títol Capçalera notícia Datosordenar por icono

03/6 | 18 a 22h 1ª edició: Ay Candela! Ed. Primavera

El proper divendres 3 de juny de 18 a 22h, us convidem a totes al mercadet d'intercanvi de roba de temporada primavera-estiu que farem al Candela!

És la 1ª edició de "Ay, Candela!" Ed.primavera i ens ve molt de gust celebrar l'arribada del bon temps emprovant-nos i intercanviant roba al centre social.

El mercadet és un espai físic i gratis de roba basat en l'autoconsum, l'intercanvi i el suport mutu veïnal. Durant els dies previs, recollirem peces de roba que estiguin en bon estat però que ja no utilitzeu i el dia del mercadet podreu venir i emportar-vos allò que necessiteu. A més a més, hi haurà emprovadors body positive perquè pugueu emprovar-vos la roba tranquil·lament.

Per venir a deixar roba (màxim 2 bosses per persona)

Del dilluns 30 de maig al dijous 2 de juny, podreu venir a deixar la roba a l'Ateneu Candela.

Prèviament, contacteu amb nosaltres a i@ateneucandela.net

A més a més, hi haurà musiqueta amb un dj set i servei de bar!

Us esperem a totes celebrant el bon temps!

20/05/2022 - 18:22

26/5 | 18:30h Comuniqueu-vos! (Taller)

El proper dijous 26 de maig a les 18:30h, les companyes de La Natural Coopmunicació organitzen un taller pràctic per implantar la Guia de comunicació que han dissenyat.

Les entitats o persones autònomes que hi vulguin participar, es poden inscriure a info@lanaturalcoopmunicacio.org. És important icriure's abans per poder preprar la sessió el més personalitzada possible.

11/05/2022 - 11:09

Exposició "Absolutament Per(a)fecte", de Gemma Bru Ballarà

Del dimecres 10 de maig i fins al divendres 29 de juliol, es podrà veure l'exposició "Absolutament per(a)fecte", de l'artista Gemma Bru Ballarà.

Amb quin element o objecte et defineixes? Per què? Arran d'aquestes preguntes sorgeixen més de 100 il·lustracions que fan referència a la vida quotidiana i a la societat actual, des del meu punt de vista i el trastorn alimentari que m’ha estat consumint durant molts anys.
Són il·lustracions "terapèutiques", és a dir que m’ajuden a expressar sentiments oprimits, emocions no parlades i sobretot la no acceptació del trastorn. Cadascuna d’elles va acompanyada d’un petit text descriptiu i reflexiu, per ajudar i interactuar amb l’espectador, amb les seves experiències i opinions.

Podeu trobar més informació i obres de l'artista Gemma Bru Ballarà al seu compte d'Instagram (@gemma.bru.ballara), al seu compte de Facebook (Whatapear) o contactar amb ella a través del correu electònic: gemmabruballara@gmail.com

Els horaris per visitar l'exposició són:

11/05/2022 - 10:59

19/5 | 19h El model agroalimentari a debat

El proper dijous 19 de maig a partir de les 19h, l'Ateneu Candela acollirà una xerrada-debat al voltant del model agroalimentari. Per tal de fer-ho, comptarem amb les companyes del Col·lectiu Eixarcolant, del Pla Sectorial Agrari del Vallès (amb l'ADENC), de l'Horta Comunitària de Ca n'Anglada i amb l'ecobotiga de l'Egarenca.

Totes elles xerraran i proposaran al voltant dels nous models agroalimentaris i la seva cabuda a les grans ciutats (com el cas de Terrassa).

Us convidem a passar una tarda de xerrada-debat oberta a tots els públics i on coneixerem noves maneres d'incloure la terra i l'alimentació als nostres espais de la ciutat.

L'entrada és lliure.

10/05/2022 - 12:07

11/5 | 19h Marea Blanca: Sanitat pública a Terrassa

El proper dimecres 11 de maig a les 19h, la Marea Blanca de Terrassa oferirà una xerrada sobre què passa amb la sanitat pública a la ciutat de Terrassa.

A més a més, també es parlarà de temes com l'abandonament sanitari de la nostra ciutat, una de les més poblades de Catalunya i que no té CUAP (Centre d'Urgències d'Atenció Primària), sobre no normalitzar els col·lapses a les urgències, ni haver d'esperar més temps del compte per poder-nos visitar amb el nostre metge de capçalera, entre d'altres faltes d'atenció que estem patint a Terrassa.

Junts podem prendre consciència d'aquesta situació i canviar les coses.

La xerrada anirà a càrrec de Maite Vallès i Francisco Villarán.

L'entrada és lliure

09/05/2022 - 13:18

20/05 | 19h Presentació del llibre "El efecto clase media"

El proper divendres 20 a maig a les 19h, la Llibreria Synusia i Traficantes de Sueños presenten el llibre "El efecto clase media. Crítica y crisis de la paz social", amb el seu autor Emmanual Rodríguez López.

L'entrada és lliure.

Sobre el llibre

Este libro analiza la clase media como el núcleo de nuestra particular forma de vida histórica y social. A pesar del carácter ilusorio de la igualdad de oportunidades y de la ficción meritocrática, la clase media? O más bien el ideal de la clase media como norma social, aspiración y forma de integración? Sigue siendo seguramente el elemento de mayor consenso en nuestras sociedades. Sobre la clase media ha descansado la estabilidad política de la democracia y la capacidad de que las crisis económicas no resultaran en catástrofes políticas. Así se explica aquí en los dos cortes que también constituyen las principales crisis políticas en la historia reciente del país: la Transición y el 15M.

06/05/2022 - 19:37

18/05 | 19h Conversa amb Eduardo Romero

El proper dimecres 18 de maig a les 19h, la Llibreria Synusia organitza una conversa al voltant dels llibres "En mar abierto" (Pepitas de Calabaza) i "La nueva normalidad" (Cambalache) amb el seu autor Eduardo Romero.

En mar abierto és una novel·la coral travessada per les migracions i les fronteres, una novel·la protagonitzada pels qui intenten sobreviure enfront de les polítiques d'estrangeria. La nueva normalidad és un llibre de cròniques que vol reflectir com el civisme pandèmic, prenyat d'eurocentrisme, oculta les formes específiques en què han operat les estructures racistes durant els temps d'excepció.

L'activitat és oberta al públic i amb entrada lliure.

En mar abierto

Una ciudad, un barrio, la escalera de un portal. Este es el punto de partida de En mar abierto, una novela coral construida con episodios reales que, con mirada certera y desprejuiciada, narra las vicisitudes de unas personas a quienes nuestro mundo parece haberles dado la espalda.

06/05/2022 - 19:34

11/5 | 19h La sanitat pública a Terrassa

El proper dimecres 11 de maig a les 19h, la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública, Marea Blanca Terrassa, farà una xerrada sobre l'estat actual de la sanitat pública a la ciutat.

Enllaç a la web de Marea Blanca Terrassa: http://www.mareablanca.cat/tag/terrassa/

 

06/05/2022 - 19:30

10/5 | 19h Presentació del llibre "¡Intégrate tú!

El proper dimarts 10 de maig a les 19h, la Llibreria Synusia presenta el llibre "¡Intégrate tú! Hablan los indígenas de la República francesa", editat per Bellaterra. El llibre, escrit per Houria Bouteldja i Sadri Khiari, estarà presentat per la prologuista del llibre, Fatima Aatar.

"Existir es existir políticamente". Poner conciencia a un asunto es el primer paso para todo acto. La conciencia antirracista ya está puesta. Es el primer paso para una práctica antirracista. Sabemos el qué y el por qué. Y este libro nos ofrece un cómo.

Fátima Aatar, del prólogo

Sobre el llibre

En 2005 la banlieues francesas ardieron contra la marginalidad, la violencia policial y el racismo, hoy arde Estados Unidos ¿y mañana dónde estará el incendio?

06/05/2022 - 19:27

Programació mensual: MAIG 2022

Comencem mes de maig ple d'activitats, propostes, grups de lectura, presentacions, tallers, activitats familiars... És un dels mesos que ve més carregat. Esperem trobar-nos a l'espai i compartir propostes! Us les presentem a continuació:

 

MAIG 2022

 

Dilluns 2 | 19h

PRESENTACIÓ AVIZOR 

[Amb Anabel Soriano - MSC Global Refugees Studies Copenhaguen i Aitor Ruíz, pilot d’avió]

Organitza: Associació Avizor i Ateneu Candela
 

Dijous 5 | 19h

02/05/2022 - 14:22
Distribuir contenido