Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 28 posts
Synusia 350 posts

[Teatre i contes per adults] Anguilas

 

"Anguilas", cinc històries escrites i representades per l'autor i actor argentí Andrés Cavallín, a Terrassa.

 

L'actor català-argentí Andrés Cavallín aterra a l'Ateneu Candela de Terrassa amb l'espectacle Anguilas, un viatge personal des de la seva infància a Rio de la Plata (Argentina) fins la absoluta integració a Catalunya on forma part de la companyia Comediants.

El guió, escrit i dramatitzat pel mateix Cavallin, s'estructura en sis relats o contes autobiogràfics, inspirats en el seu propi recorregut vital fins arribar a la maduresa. Ell mateix es fica a la pell del nen quan toca i va explicant anècdotes, vivències de tot tipus, des de que era nen i jugava amb caixes de fusta o anava a pescar anguiles fins la tristesa i la il•lusió alhora de l'emigració i la posterior integració. Un treball sobre la memòria però sense nostàlgia: No és un tango trist, no hi ha nostàlgies. Són relats en positiu, en els que imprimeixo humor fins i tot a l'hora de parlar de desgràcies. Amb un ull plores i amb l'altre, rius. La gent s'emociona molt, assegura l'actor, que en moments fa humor sobre l'arribada dels argentins a Europa, la seva pròpia arribada als anys 90 quan les ocupacions hoteleres es van convertint en xalets per estrangers… Hi va desfilant una historia comuna a partir de les seves experiències: i sobretot la lluita quotidiana per obtenir el teu somni i la vida absurda que hem construït a base de targetes de crèdit, hipoteques…

La única escenografia són unes caixes que ell mateix ha construït, que són reproducció fidel de les caixes de verdures dels mercats del poble. Quan s'acabava la feina, els nens jugàvem amb elles i en fèiem castells, explica.

Cavallin diu que amb l'espectacle ha volgut retre un homenatge a una zona que ja no existeix: És important recuperar la memòria d'un lloc que quan el vaig conèixer hi corrien les llebres i ara hi ha ciment. I també al teatre, tan arrelat al seu país: Des de que vaig venir de l'Argentina, he viatjat molt, amb Comediants i altres. Sento que em devia un espectacle de sala, com els que feia quan vaig començar al teatre, a l'Argentina.

 

PREU - Taquilla inversa

 

 

Grups:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia