Grups

Cafè del Candela 124 posts Communia 16 posts L'Embarral 31 posts
Synusia 396 posts

Participa

Informacio útil

[Videodrome] Cicle Jazz Cinema Vol.2

Aquest mes de Març el jazz torna a inundar els carrers de Terrassa, ja està aquí el festival! Així que a Videdrome li tornem a dedicar el cicle en aquest Jazz Cinema vol.2.
Us hem preparat una bona selecció de films jazzeros, des de coses més mainstream fins rareses molt fines. Afineu els ulls i obriu bé les orelles...
Ja sabeu, cada Dimecres a les 21:30 a l'Ateneu Candela!

Dimecres 4 inaugurem amb un film que adquirit l'estatus de clàssic en molt poc temps, parlem de CHICO & RITA (2011), l'exquisit film d'animació tocat a quatre mans per Mariscal i Fernando Trueba. Una història d'amor emmarcada a la Cuba de finals dels anys 40, entre Chico (Bebo Baldés) un pianista de jazz i Rita (Idania Baldés), una aspirant a cantant. Un "desfile" del millor latin jazz, des de Tito Puente a Chano Pozo.

Dimecres 11 tindrem el documental JAZZ ON A SUMMER'S DAY (Aram Avakian, Bert Stern 1959). Una passejada pel festival de Jazz de New Port de 1958 que va a reunir a grans bèsties del jazz del segle XX com Louis Armstrong, Anita O'Day o Thelonious Monk.

Dimecres 18 projectarem STORMY WEATHER (1943, Andrew L. Stone) una retrospectiva dels millors afroamericans artistes del jazz i el blues de principis de segle. Una història d'amor entre un cantant i una ballarina rodejada d'actuacions de la talla de Cab Calloway o Dooley Wilson.

Dimecres 25 tancarem el cicle amb una raresa, SPACE IS THE PLACE (1974, John Coney) un film que combina psicodèlia, blaxplotation, ciència ficció i jazz... Protagonitzada per l'artista Sun Ra i la seva orquestra intergalàctica que venen a la Terra a salvar la humanitat amb el seu jazz espacial.

[Videodrome plus] -> Dijous 12 hi haurà una sessió especial al Soul Pub (c/ Garcia Humet, 90) on es projectarà RESPECT YOURSELF: The Stax Records Story ( R. Gordon, M. Neville 2007) un repàs a la història d'un dels segells més importants de música negra. Casa de gent com Otis Redding, Booker T, Ruffus Thomas o Isaac Hayes.