Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 27 posts
Synusia 327 posts

[Presentació llibre] "El cort estiu de l'anarquia" y "Durruti en el laberinto"

El dimarts 14 d'abril a les 19h des de la Llibreria Synusia us convidem a la presentació de dos llibres editats recentment per Virus Editorial sobre la vida de Buenaventura Durruti:

  • "Durruti en el laberinto"
  • "El curt estiu de l'anarquia"

Comptarem amb la participació de Miquel Amorós, autor de "Durruti en el laberitnto".  

A partir d'aquí, parlar del moviment proletari d'inicis del segle XX, de la guerra civil, dels somnis de la revolució i l'utopia llibertària i de dones i homes que com Durruti van fer la història. Endinsar-se en la vida de Durruti significa submergir-se en la biografia col·lectiva del moviment obrer del primer terç del segle XX a la península i, especialment, a Catalunya. Un moviment que va viure i va lluitar amb entusiasme per atènyer allò que tenia a tocar: la utopia llibertària d'un món sense jerarquies, sense desigualtats i sense fronteres.

La vida de Durruti, com la de tants altres anarquistes, està plena de llacunes pròpies de la lluita clandestina, en la qual l'anonimat i l'absència d'empremtes són fonamentals per a la supervivència. La història de la nostra guerra civil està plena de qüestions la resolució objectiva és una necessitat per a aquells que lluiten contra la destrucció del coneixement històric emprès des del poder. La figura de Durruti, en tant que personificació de la revolució proletària anarquista de 1936 va concentrar moltes d'aquestes qüestions, veritables ferides del moviment llibertari, que en el seu propi benefici convé mantenir obertes i furgar en elles. Si fan mal, és signe de que les seves idees perviuen. Encara la història no és de qui la manipula. Durruti no ha mort.

Més info dels llibres:

Les Barcelones de Durruti (Xavier Theros, Ara)

La biografia de l'anarquista Durruti, per primera vegada en català (Andreu Barnils, Vilaweb)

El mite de Durruti: memòria clandestina, història silenciada (Xavier Diez, Directa)

A la recerca de la veritat (Berno Herzog, Levante-EMV)

Bonaventura Durruti, llegenda revolucionària (Ferran Aisa, El Punt-Avui)

«Una edició en català d'"El curt estiu de l'anarquia" era necessari per incorporar aquest clàssic a la nostra llengua» (Anna Soler Horta, Can Tuyuus)

Grups:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia