Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 27 posts
Synusia 317 posts Videodrome 84 posts

[Presentació llibre] De la necropolítica neoliberal a la empatía radical

El DIJOUS 5 de MAIG a les 19:30h us convidem a la presentació de l'últim llibre publicat per Clara Valverde a Icaria Editorial: "De la necropolítica neoliberal a la empatía radical".

A la presentació, Clara partirà de la pregunta següent: el neoliberalisme exclou, i fins i tot deixa morir, a uns, i despista a uns altres perquè es creguin inclosos i 'lliures'. Com es porta a terme tot això i quin rol desenvolupem cada un/una?

La necropolítica (del grec «necro», mort) del neoliberalisme no necessita armes per matar els exclosos. Mitjançant les seves polítiques, els cossos que fan nosa viuen morts en vida o se'ls deixa morir perquè no són rendibles. Sota aquest escenari, els marginats són una amenaça. Sense adonar-se'n ni proposar-s'ho, aquests cossos ressonants actuen com altaveus que posen en evidència totes les injustícies del neoliberalisme. I això, els poderosos no ho van a tolerar perquè té el potencial d'inspirar, en la resta de la societat, la repolitització, una empatia radical que es podria convertir en revolta. Entre els cossos exclosos en els quals s'enfoca aquest llibre, s'aprofundeix de manera més detallada a la situació dels malalts de Síndromes de Sensibilització Central com a exemple de les motivacions i conseqüències de la necropolítica del neoliberalisme.