Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 360 posts

[Presentació llibre] De la necropolítica neoliberal a la empatía radical

El DIJOUS 5 de MAIG a les 19:30h us convidem a la presentació de l'últim llibre publicat per Clara Valverde a Icaria Editorial: "De la necropolítica neoliberal a la empatía radical".

A la presentació, Clara partirà de la pregunta següent: el neoliberalisme exclou, i fins i tot deixa morir, a uns, i despista a uns altres perquè es creguin inclosos i 'lliures'. Com es porta a terme tot això i quin rol desenvolupem cada un/una?

La necropolítica (del grec «necro», mort) del neoliberalisme no necessita armes per matar els exclosos. Mitjançant les seves polítiques, els cossos que fan nosa viuen morts en vida o se'ls deixa morir perquè no són rendibles. Sota aquest escenari, els marginats són una amenaça. Sense adonar-se'n ni proposar-s'ho, aquests cossos ressonants actuen com altaveus que posen en evidència totes les injustícies del neoliberalisme. I això, els poderosos no ho van a tolerar perquè té el potencial d'inspirar, en la resta de la societat, la repolitització, una empatia radical que es podria convertir en revolta. Entre els cossos exclosos en els quals s'enfoca aquest llibre, s'aprofundeix de manera més detallada a la situació dels malalts de Síndromes de Sensibilització Central com a exemple de les motivacions i conseqüències de la necropolítica del neoliberalisme.

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia