Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 29 posts
Synusia 352 posts

La XIP presenta el llibre Programari lliure i de codi obert – Societat lliure i govern obert

La XIP presenta el llibre: Programari lliure i de codi obert – Societat lliure i govern obert.

24 articles escrits per experts de diferents camps que ens donen una visió de 360 graus sobre què és en realitat el programari lliure i de codi obert (Free and Open Source Software, FOSS) i  com avui en dia està transformant el nostre món i apoderant-nos com a individus, com a col·lectius i com a societat.

Dins el nou i emergent ecosistema de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), el programari lliure ha trobat les condicions ideals per desenvolupar-se ràpidament i assolir la maduresa. Sense que ens n’haguem adonat, el FOSS ha arribat a nosaltres: al nostre telèfon mòbil, donant-nos serveis al núvol o com a motor dels servidors que possibiliten el web. Mentrestant, la majoria de nosaltres poc o res en sabem d’ell o seguim ancorats en el clixé de fa 20 anys: programadors barbuts picant coses incomprensibles, “gratis però poc usable”, coses de techies…. Programadors, col·lectius, organitzacions, petites i grans empreses i administracions d’arreu del món han trobat en el FOSS la base que els permet desenvolupar, sense haver de partir de zero, les seves aplicacions. A més, han entès que obrir el codi que ells mateixos generen repercuteix en el benefici propi i del conjunt de la societat.

Us convidem al Ateneu Candela a una tertúlia amb impulsors de la iniciativa, autors d'articles i convidats de la comunitat terrassenca del codi i coneixement obert :)

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia