Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 27 posts
Synusia 327 posts

El Tribunal Russell sobre Palestina exigeix a la Unió Europea suspendre els acords amb Israel.

El Tribunal Russell sobre Palestina és un tribunal popular de consciència impulsat per la societat civil internacional davant les violacions del Dret internacional de las quals és víctima el poble palestí. El Tribunal examina les responsabilitats de les organitzacions internacionals i dels Estats en la no aplicació del Dret internacional. Tot i que les seves resolucions no són vinculants, el Tribunal es basa en la legislació internacional i està format per experts i juristes de renom mundial. La primera sessió del Tribunal s'ha realitzat a Barcelona de l' 1 al 3 de març, amb el mandat d’estudiar el grau de complicitat de la Unió Europea i dels seus Estats membres en la prolongació de la ocupació dels Territoris Palestins i en les violacions dels drets del poble palestí per part d’Israel. El Tribunal en les seves conclusions denuncia que la UE actua amb complicitat en relació als crims de guerra que Israel comet contra la població palestina i reclama a la Unió Europea sancions diplomàtiques i econòmiques contra Israel per posar fi a la seva impunitat. Les conclusions denuncien les múltiples violacions del dret internacional públic que Israel comet en diferents aspectes contra la població palestina: El mur de Cisjordània, la construcció dels assentaments, l'annexió de Jerusalem Est, el bloqueig de Gaza i l'operació plom fos sobre Gaza (desmebre 2008 – Gener 2009). La política de cooperació econòmica i política de la UE amb Israel significa un acte de complicitat amb els crims de guerra i la violació del dret internacional i la impunitat amb la que actua Israel. El Tribunal apunta com la UE en la seva legislació esta compromesa amb la defensa dels drets humans i el dret internacional, així el Tribunal reclama una política activa en aquesta tasca, una cooperació dels estats membres per perseguir als criminals de guerra, per posar fi al tractat d'associació entre la UE i Israel, i una intensificació i extensió de campanyes legals en el context del boicot, les sancions i les desinversions, en el camp diplomàtic, econòmic i cultural per posar fi a la impunitat de la que ha gaudit Israel durant dècades. Aquestes conclusions tanquen la primera sessió del Tribunal Russell sobre Palestina a Barcelona. El Tribunal però continua constituït i celebrarà altres sessions a Londres, Nova York i Sudàfrica, on s'analitzarà la cooperació de les empreses amb l'estat d'Israel, les relacions dels Estats Units i de les Nacions Unides i el paper de la Lliga àrab respectivament. El Tribunal espera que la UE i els seus Estats membres es facin ressò de les conclusions del Tribunal i apliquin les seves propostes. El Tribunal pretén mobilitzar les institucions i la opinió pública en la defensa dels drets humans i del dret internacional.

Més informació a: http://www.tribunalrussell.org

Etiquetes:
Grups:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia