Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 27 posts
Synusia 304 posts Videodrome 84 posts

[FebrerNegre] Synusia de Noir

23 Febrer, 2019 - 10:00 - 21:00

-Problemas de identidad 11 h. Conversa amb en Carlos Zanón sobre la seva darrera novel·la “Problemas de identidad”, on reprèn el personatge de Manuel Vázquez Montalban: Pepe Carvalho.

 

-Els traductors, aquests sospitosos habituals 12 h. Diàleg amb la Maria LLopis i en Xavier Zambrano, traductors, on ens parlaran del seu ofici i com es desenvolupa la seva feina. Presentarem les seves obres traduïdes: “El soterrani” i “Les Memòries de Sherlock Holmes”. Taula conduïda pel Guillem Miralles, editor de Paper de Vidre.

 

-Vermut criminal 13 h.. Vermut-col·loqui amb en Illya Pérdigo, un dels responsables de la col·lecció Crims.cat, de l’Editorial Alrevés.

 

Pausa per dinar.

 

-Blacksad. (Parlem de còmic) 17 h. Anàlisi d’aquest còmic que recull tota l’herència del més pur hard-boiled americà en magnífiques vinyetes. A càrrec de TRM.

 

-La novel·la negra en clau de Gènere 18 h. Taula on es parlarà d’aquest tipus d’obres en clau de Gènere i on es presentaran les novetats de quatre escriptores: Montserrat Espallargas, Raquel Gámez Serrano, Ramona Solé i Margarida Aritzeta.

 

-Lliurament de premis del IV Ràfegues Negres 19 h. Trobada per presentar els relats guanyadors de la 4a edició del nostre certamen de relat breu.

 

-La Biblioteca de l’Andreu Martin 19:45 h. Conversa sobre el seu darrer projecte: “La Biblioteca de l’Andreu Martín” que consisteix en la publicació de novel·les negrecriminals triades per ell, entre clàssics del gènere i autors més actuals.

 

Cinema Clàssic Noir. A les 20:45 h Sessió contínua de dues pel·lícules de cinema clàssic Noir. A càrrec de Videodrome per tancar el festival literari:

 

- 20:45 h. "La Noche del Cazador"

(Charles Laughton.1955. EEUU. 92 min.)

 

- 22:30 h. "La Escalera de Caracol"

(Robert Siodmak. 1946. EEUU. 83 min.)