Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 360 posts

Participa

Informacio útil

[Videodrome] Cicle Malsos Lisèrgics: 100anys (i escaig) de cinema fantàstic

Després d'un petit descans, torna el cine-bar de l'Ateneu Candela amb un nou format. Després de 6 anys projectant gairebé cada dimecres, em decidit reformular i dosificar les nostres projeccions.
A partir d'ara els nostres cicles seran bimensuals, repartirem el programa amb dues projeccions al mes que anirem anunciant, excepte el Febrer Negre i el cicle del festival de jazz al març.
Us esperem per seguir gaudint d'un cinema diferent en bona companyia i acompanyat dels deliciosos sopars del Café del Candela.

Comencem doncs, el primer cicle bimensual sobre MALSONS LISÈRGICS: 100 ANYS (I ESCAIG) DE CINEMA FANTÀSTIC que ocuparà l'octubre i el novembre d'aquest 2018.
Farem un petit homenatge al cinema fantàstic des de un punt de vista més oníric. Aquest tipus de cinema sempre s'ha nodrit dels malsons provocats per la propia realitat. Així doncs ens acostarem al gènere des de la follia, la lisèrgia i el folklore aprofitant que ja s'acosta el festival de cinema de Sitges, que aquest any s'inaugura amb el remake de Suspiria, un clàssic de Dario Argento que vam projectar fa uns anys al videodrome, i també la recomanable exposició del CCCB titulada "La llum negra" sobre art profà i màgia negra.

Comencem el dimecres 3 d'octubre amb SANTA SANGRE (1989, Alejandro Jodorowsky) on ens tornarem a endinsar al surrealisme màgic del poeta i psicomag xilè. Un film sobre un nen que treballa al circ, on el seu pare és pallasso i la seva mare lidera una secta apocalíptica. Quan es fa gran acaba en un psiquiàtric (òbviament) i haurà d'emprendre un viatge interior per alliberar-se dels seus fantasmes.

El 24 d'octubre, molt a prop de la castanyada, Tots Sants i "Halloween", projectarem HÄXAN: LA BRUJERIA A TRAVÉS DE LOS TIEMPOS (1922, Benjamin Christensen). Fals documental mut danès que combina realitat, bruixeria i alquímia per compondre un viatge al cor de l'ocultisme i les seves arrels. Una lliure adaptació d'un manual alemany per inquisidors del segle XV.

El 7 de Novembre projectarem SÍLENI (2005, Jan Svankmajer) una comèdia negra i surrealista dirigida pel mestre de l'animació txeca. Una adaptació de Edgar Allan Poe que ens submergirà en una claustrofòbica nit a un castell governat per el Marques de Sade. Imatge real combinada amb moments de grotesca animació de stop-motion.

Finalitzem el cicle el 21 de novembre amb EL AÑO PASADO EN MARIENBAD (1961, Alain Resnais) una caiguda lliure en un elegant malson que tenen uns amants recordant la seva irreal estança a un barroc hotel. Un film fantasmal i experimental emmarcat en la "nouvelle vague" de la mà del director d'"Hiroshima Mon Amour"