Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 28 posts
Synusia 349 posts

[Presentació] Una història ocultada de l'antifascisme

El proper dijous 12 de març, a les 19h, la Llibreria Synusia us convida a "Una història ocultada de l'antifeixisme", una conversa / presentació del llibre "Antifascistas alemanes en Barcelona (1933-1939)" editat per Virus. Per a la presentació ens acompanyaràn Carlos García i Harald Piotrowski, co-autors del llibre. El diàleg estarà dinamitzat per Luís Blanco, col·laborador de Synusia.

"Antifascistas alemanes en Barcelona" parla del grup DAS (Deutsche Anarchosyndikalisten), l'organització que agrupà als anarcosindicalistes alemanys exiliats del nazisme a la capital catalana. Entre les seves tasques hi havia la de vigilar l'expansió del partit nazi al nostre territori i coordinar l'incorporació dels voluntaris alemanys al front d'Arago a través de la Centuria Erich Mühsam a la Columna Ascaso.  La seva tasca més important però desconeguda va ser el desmantellament de la xarxa nazi que operava a Barcelona des del Consulat General d'Alemanya i que donava recolzament a l'exèrcit franquista. Malgrat el seu paper capital dins la lluita antifeixista al nostre país, els protagonistes d'aquest llibre van ser obviats per les implicaciones que les seves accions tenien en el conflicte entorn al control de l'ordre públic a Catalunya.

Grups:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia