Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 360 posts

Participa

Informacio útil

Comunicat per la comunitat Candela

Estimats i estimades! Enyorada comunitat:

Us escrivim des del confinament, amb cor, mans i paraules virtuals. Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Des de l'Ateneu Candela volem compartir-vos obertament com estem i com està afectant el centre social la crisis de la Covid-19.

Com sabeu, el Candela és viu gràcies a les persones, al moviment, a les activitats i als projectes d’economia social i solidària que habiten i formen l’espai. Tenir les portes obertes és com respirar. És per això que, en haver de tancar des del passat 15 de març, ens trobem en una situació complicada.

Després de quaranta-cinc dies tancats, els projectes que fan bategar el Candela, El Cafè del Candela, la llibreria Synusia, Communia i L’Embarral, es troben en una situació de gran fragilitat. L'obligació de tancar, un Sant Jordi confinades, les càrregues familiars i la parada econòmica els posen en una situació complicada sobre unes economies ja precàries, en què les persones que depenen directament i indirectament de l’economia que es genera amb el centre social, s'han quedat sense gran part dels ingressos, i veuen perillar la supervivència dels projectes.

Però mentrestant, el lloguer de cada mes, els subministraments i la resta de despeses fixes, s’han de seguir pagant. I l’aportació pública municipal que sosté part d’aquests costos està pendent d’activar-se -com els estarà passant a tantes d’altres entitats socials-, ja que les administracions estan centrades en la pandèmia.

Per sort, la tercera pota de la nostra economia, les sòcies, segueixen aportant i des d’aquí els volem agrair públicament el seu suport, en especial en aquests moments en que totes les economies s’han vist reduïdes! <3 Si voleu fer-vos sòcies ara, ho podeu fer virtualment aquí omplint un senzill formulari! 

Les mesures que hem hagut de prendre, pensades col·lectivament, són, en primer lloc obrir una negociació amb la propietat perquè no podem fer front a la totalitat del lloguer. Després de molt insistir la propietat ha acceptat la moratòria d’una part, en aquests moments estem estudiant com abordar la resta, doncs en aquests moments no podem fer-hi front. També ens hem acollit a mesures d’ERTOs per algunes treballadores i a les ajudes existents en d’altres, des d’una visió col·lectiva, equitativa i de cures, per superar aquest entrebanc juntes.

Tot i la incertesa, els projectes segueixen endavant, repensant-se i veient com seguir a curt, mig i llarg termini. Però necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes!

Acabem dient-vos que, no hem dubtat ni un moment de que, el que fem, ho farem juntes. Davant la incertesa i el que pugui passar, ho afrontarem conjuntament. Fins ara hem reaccionat com hem pogut i el millor que hem sabut, però volem i haurem de profunditzar molt més el motor comunitari per avançar.

En els pròxims dies us anirem informant del com i del quan. De moment us demanem que compartiu aquest escrit i les crides que van fent els projectes que habiten l'Ateneu Candela, i que redoblem plegades l’aposta pels projectes i les xarxes de suport mutu, l’economia i els centres socials!

Una abraçada gegant! Seguim! Omnia sunt communia! ;)

 

 

 

Etiquetes: