Cafè del Candela 126 posts | Communia 17 posts | Escoleta d'idiomes Maan yad f yad 1 post |
L'Embarral 32 posts | Synusia 422 posts |
Cafè del Candela 126 posts | Communia 17 posts | Escoleta d'idiomes Maan yad f yad 1 post |
L'Embarral 32 posts | Synusia 422 posts |
A Communia creiem que el coneixement ha de ser lliure, obert, horitzontal i accessible a totes les persones. Per això promovem solucions a mida en sistemes de gestió i publicació de continguts digitals, dotació d'infraestructures informàtiques, desenvolupament i/o implementació de software per necessitats concretes... solucions que facilitin les activitats en xarxa de les diferents comunitats d’investigació i recerca en les pràctiques P2P, amb tecnologies lliures que vinculen les eines amb la construcció de processos de cooperació social.
Communia és també una plataforma formativa per fomentar l’autoformació en tecnologies lliures, l'autonomia tecnològica de tota la ciutadania i l'accés d'aquesta a les principals comunitats d'usuaris de la xarxa entorn el programari lliure.
Communia SCCL és un laboratori d'experimentació entorn de l'empresa del procomú, i pretén ser un futur per les nostres vides.
La llibreria Synusia i Communia us conviden a la presentació de "Amiga Robot" el proper dissabte 5 de novembre a les 19h. Per a la presentació ens acompanyaran les autores del llibre Marta Malo de Molina i Margarita Padilla.
Amiga robot. Intimidad crítica con la tecnología desde la escuela primaria, recull l'experiència i el treball d'ensenyament per apropar la robòtica a la canalla. Escrit per Marta Malo i Margarita Padilla, aquest llibre us donarà una idea sobre els valors bàsics, accessibles i essencials per a ensenyar robòtica, electrònica i programació en l'educació primaria d'acord amb la experiència de les autores a una escola a les afores de Madrid.
Dijous 26/11/2020 a les 12:30 en el marc de les jornades centrals per a Professionals: "Encarem els reptes davant les crisis" de l’edició de la Terrassa cooperativa d’aquest any 2020, Communia realitzem la sessió “Descobreix eines per gestionar el teu projecte amb software lliure” de forma telemàtica, on farem un recorregut pràctic per diverses eines digitals per la millora de la gestió telemàtica d’entitats i pimes en la seva comunicació externa, formació i gestió interna, basades en tecnologies obertes, lliures i èticament responsables.
Per participar-hi us hi heu d'inscriure seguint aquest enllaç
https://terrassacooperativa.cat/activitat/descobreix-eines-per-gestionar...
També seria interessant que contesteu aquesta enquesta prèvia (anònima) sobre els continguts de la sessió
https://stokado.communia.org/apps/forms/ro2C4674gwmo4fGD
T'agrada compartir? Treballes amb els comuns a Terrassa? Tens un recurs compartit a la ciutat que vols dibuixar en el mapa? Entra el teu projecte al mapa dels comuns a Terrassa.
En el marc de
communia et convida a incloure qualsevol projecte que sigui participatiu o col·laboratiu a una cartografia col·laborativa online dels comuns a la ciutat de Terrassa, amb l'objectiu de cartografiar aquestes experiències, les quals redibuixen models de negoci i transformen la manera com entenem els mercats, els governs, la ciutat, i la societat.En el mapa hi trobaràs projectes de producció entre iguals en un sentit ampli, sota els següents criteris :
Dins del marc de les jornades "Cap a una Terrassa dels Comuns" , el dijous 22 de Gener, a les 19:30h al Ateneu Candela farem un debat sobre el paper de les ciutats per cooperar i construir formes de Bon Viure. Aquest debat també vol plantejar com des de lo públic es coopera amb lo comú, una qüestió central per situar les institucions en aquests processos que s'estan donant a diferents ciutats.
Al debat i participarán:
Actualment, tot un seguit d’iniciatives, des de l’activisme ciutadà a les noves polítiques institucionals, estan explorant la idea que els ciutadans poden organitzar-se per dissenyar ciutat: prenent el control d’espais públics i decidint sobre el seu ús, la seva funció i fent-se càrrec de la seva gestió. Com a contra-relat a la idea vertical i corporativa de la “Smart City”, sorgeixen diferents tipus de pràctiques que exploren la noció de “Smart Citizens”, en el qual l’ús de tecnologies mòbils i online serveixen per crear un model híbrid d’organització de la ciutat i reconfigurar els espais urbans. Però, enfront d’una ciutat governada verticalment, quin paper te la tecnologia en els processos d’innovació social? La tecnologia és un agent que incrementa l’emancipació social o un dispositiu que actua com a fetitxe i esborra els problemes socials?
+ info a http://escoladeligop.com/2014/06/30/inici-de-lescola-destiu-de-ligop/
Coordinació de la sessió, obertura i moderació de la taula: