Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 27 posts
Synusia 342 posts

Assemblea de final de curs #CandelaX 6-07-2011

Després d'aquest intens final de curs hem decidit fer una assemblea-trobada-discussió oberta per tancar l'any, amb un doble objectiu, posar en comú (molt resumidament la feina feta aquest any) dels diferents projectes que d'alguna manera "habiten" o atravessen l'Ateneu Candela i obrir una discussió entorn a la reformulació de les formes de construcció de la política després del 15M.

Dia: dimecres 6 de juliol  | Lloc: Ateneu Candela | Hora: 19:00h puntuals

1. Per la primera part de la discussió i dedicada als projectes (PSR, Communia, Ods (assessoria, classes,...), Cooperativa, Hort, Cafeta, Sin Papeles, PAH, Synusia), voliem plantejar tres preguntes (que s'han de contestar amb una breu intervenció de 5 min!!):

  • Quines han estat les  victòries d'aquest curs?
  • Quines coses s'han de millorar i/o reforçar?
  • Quines són les apostes pel proper curs?

2. Per la segona part veiem interessant obrir una discussió sobre l'escenari que obre el 15M, i el paper de l'ateneu com a espai d'emergència de nous projectes i iniciatives que d'alguna manera entri  en una lógica simbiòtica amb els esdeveniments que ens han atrevessat i pensi també en clau de futur.

Intro:
Des dels nostres inicis, només tenim un mètode efectiu de treball "el caminar preguntando" cosa que ens ha permès seguir avançant, potenciant aquelles coses que ens eren útils, i que surten dels desitjos de totes aquelles persones que d'alguna manera o altre habiten l'ateneu, i corregir aquelles que no han funcionat com voldriem, per moltes raons divereses. Doncs aquesta és una de les certeses que tenim d'aquest mètode, per això continuem caminant i ens continuem preguntant com, perquè i cap a on caminem, fugint de respostes definitives.

El 15M (el seu preludi i els esdeveniments transcorreguts fins al dia d) ha obert de nou un desig de que altres formes de construir la vida que ens  havien robat eren possibles, i ha obert també un munt de noves preguntes. Hem aportat un munt de coses al 15M, cosa que indica que d'alguna manera no anàvem tant desencaminats, i n'hem après alhora moltíssimes d'altres.

Des de reedescobrir la recuperació de l'espai públic i la construcció de processos comuns, la potència del moviment a totes les escales, el paper de les eines comunicatives que ens han connectat i han permès que això no parés de crèixer i estigués viu de manera orgànica, la capacitat de marcar l'agenda pública i el desplaçament dels mitjans tradicionals de comunicació, aturar desnonaments, prendre el carrer de forma multitudinària i novedosa, fins a la recuperació de la paraula, el descobriment de que altres fomres de fer les coses eren possibles, l'aprenentatge accelerat, el redescobriment d'alguna cosa que teniem a dins i no coneixiem i que hem vist que tenia molta força, i  l'emoció de veure que tot era possible i que "juntas podemos".

Això només és el principi, i el 15M obre una enorme quantitat de nous camps de possibilitats. S'ha guanyat la primera batalla, la del 19J amb milers de persones al carrer tot i els múltiples intents de deslegitimació del moviment, però això només és el principi. El moviment segueix caminant, amb les marxes cap a Madrid, amb el #tomalaplaya a partir del 15 de juliol, i amb una data molt important al 15 d'octubre, una mobilització a escala global.

Ara més que mai venen temps per a la generositat, la porositat, però també per posar a treballar tota la inteligència col·lectiva que tenim que és molta, per construïr nous processos des de l'autonomia i des del "no ens representen" en un context de moviment, de complementarietat, de distribució. La potència de la xarxa ens ha ensenyat tot això, i hem de saber-ho aprofitar i pensar com es tradueix això als nostres nodes, territoris i projectes. L'equilibri entre la contribució singular de cadascún dels projectes, iniciatives existents i per emergir, i una aposta comuna pel reclam dels drets (sanitat, educació, cures ("cuidados"...) i dels nous drets de totes i per totes (habitatge, lliure coneixement, democràcia real, renta bàsica, ciutadania global,..) cap a la construcció d'una nova esfera que ja no és ni privada, ni pública sinó comuna conectada en xarxa, ens obre un nou futur. Seguim caminant per construir-lo.

Així doncs amb aquestes reflexions, volem obrir un debat obert, distès i comú amb la gent que d'alguna manera anem construïnt aquesta afinitat a través d'un espai que ens dona molta vida i ilusió, que acaba de fer deu anyets, que ens permet caminar plegats i preguntant.

PD: Després de la trobada, podrem seguir comentant la jugada al pati de l'Ateneu sopant tranquilament (esa CAFETA Candelera s'encarrega) i explicant els plans d'estiu.

@atenecandela

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia