Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 360 posts

Assemblea de final de curs #CandelaX 6-07-2011

Després d'aquest intens final de curs hem decidit fer una assemblea-trobada-discussió oberta per tancar l'any, amb un doble objectiu, posar en comú (molt resumidament la feina feta aquest any) dels diferents projectes que d'alguna manera "habiten" o atravessen l'Ateneu Candela i obrir una discussió entorn a la reformulació de les formes de construcció de la política després del 15M.

Dia: dimecres 6 de juliol  | Lloc: Ateneu Candela | Hora: 19:00h puntuals

1. Per la primera part de la discussió i dedicada als projectes (PSR, Communia, Ods (assessoria, classes,...), Cooperativa, Hort, Cafeta, Sin Papeles, PAH, Synusia), voliem plantejar tres preguntes (que s'han de contestar amb una breu intervenció de 5 min!!):

  • Quines han estat les  victòries d'aquest curs?
  • Quines coses s'han de millorar i/o reforçar?
  • Quines són les apostes pel proper curs?

2. Per la segona part veiem interessant obrir una discussió sobre l'escenari que obre el 15M, i el paper de l'ateneu com a espai d'emergència de nous projectes i iniciatives que d'alguna manera entri  en una lógica simbiòtica amb els esdeveniments que ens han atrevessat i pensi també en clau de futur.

Intro:
Des dels nostres inicis, només tenim un mètode efectiu de treball "el caminar preguntando" cosa que ens ha permès seguir avançant, potenciant aquelles coses que ens eren útils, i que surten dels desitjos de totes aquelles persones que d'alguna manera o altre habiten l'ateneu, i corregir aquelles que no han funcionat com voldriem, per moltes raons divereses. Doncs aquesta és una de les certeses que tenim d'aquest mètode, per això continuem caminant i ens continuem preguntant com, perquè i cap a on caminem, fugint de respostes definitives.

El 15M (el seu preludi i els esdeveniments transcorreguts fins al dia d) ha obert de nou un desig de que altres formes de construir la vida que ens  havien robat eren possibles, i ha obert també un munt de noves preguntes. Hem aportat un munt de coses al 15M, cosa que indica que d'alguna manera no anàvem tant desencaminats, i n'hem après alhora moltíssimes d'altres.

Des de reedescobrir la recuperació de l'espai públic i la construcció de processos comuns, la potència del moviment a totes les escales, el paper de les eines comunicatives que ens han connectat i han permès que això no parés de crèixer i estigués viu de manera orgànica, la capacitat de marcar l'agenda pública i el desplaçament dels mitjans tradicionals de comunicació, aturar desnonaments, prendre el carrer de forma multitudinària i novedosa, fins a la recuperació de la paraula, el descobriment de que altres fomres de fer les coses eren possibles, l'aprenentatge accelerat, el redescobriment d'alguna cosa que teniem a dins i no coneixiem i que hem vist que tenia molta força, i  l'emoció de veure que tot era possible i que "juntas podemos".

Això només és el principi, i el 15M obre una enorme quantitat de nous camps de possibilitats. S'ha guanyat la primera batalla, la del 19J amb milers de persones al carrer tot i els múltiples intents de deslegitimació del moviment, però això només és el principi. El moviment segueix caminant, amb les marxes cap a Madrid, amb el #tomalaplaya a partir del 15 de juliol, i amb una data molt important al 15 d'octubre, una mobilització a escala global.

Ara més que mai venen temps per a la generositat, la porositat, però també per posar a treballar tota la inteligència col·lectiva que tenim que és molta, per construïr nous processos des de l'autonomia i des del "no ens representen" en un context de moviment, de complementarietat, de distribució. La potència de la xarxa ens ha ensenyat tot això, i hem de saber-ho aprofitar i pensar com es tradueix això als nostres nodes, territoris i projectes. L'equilibri entre la contribució singular de cadascún dels projectes, iniciatives existents i per emergir, i una aposta comuna pel reclam dels drets (sanitat, educació, cures ("cuidados"...) i dels nous drets de totes i per totes (habitatge, lliure coneixement, democràcia real, renta bàsica, ciutadania global,..) cap a la construcció d'una nova esfera que ja no és ni privada, ni pública sinó comuna conectada en xarxa, ens obre un nou futur. Seguim caminant per construir-lo.

Així doncs amb aquestes reflexions, volem obrir un debat obert, distès i comú amb la gent que d'alguna manera anem construïnt aquesta afinitat a través d'un espai que ens dona molta vida i ilusió, que acaba de fer deu anyets, que ens permet caminar plegats i preguntant.

PD: Després de la trobada, podrem seguir comentant la jugada al pati de l'Ateneu sopant tranquilament (esa CAFETA Candelera s'encarrega) i explicant els plans d'estiu.

@atenecandela

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia