Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 28 posts
Synusia 350 posts

(Re)Inventant el comú, (Re)Inagurant l'Ateneu Candela

En temps de primaveres, revoltes i reinvenció de la política, i davant els dogmes de la crisi i l'austeritat, des d'un arxipèlag de llibertat com és l'Ateneu Candela, hem decidit (re)activar i (re)forçar el Centre Social com un lloc comú. Un lloc obert, viu i dinàmic, un laboratori d'experimentació política des d'on pensar el que significa la defensa de les qüestions comunes.

(Re)inventar el comú significa obrir espais de (re)construcció de la vida i la política, no arrelats a un passat nostàlgic, sinó obrint nous camps de possibilitats encara per descobrir.

El repte d'imaginar i construir els dispositius que avancin cap a lógiques que posin en valor la potència de la cooperació distribuida, la defensa del procomú i formes emergents de democràcia radical versus la crisi de la representació i el govern financer, és un dels elements motrius del cicle polític obert amb el 15M, les primaveres àrabs, les revoltes a Grècia o el moviment Occupy als Estats Units.

Des de l'Ateneu Candela volem contribuir a aquest procés obrint un espai de llibertat, una plaça pública, una proposta de codi obert a la ciutat, que permeti establir relacions de cooperació amb el conjunt de la ciutadania, així com connectar-se amb altres dispositius i construir noves relacions àgils i dinàmiques, que s’adeqüin al repte polític al que ens afrontem durant els propers mesos i segurament anys.

Així doncs no només us convidem a la (re)inauguració del Centre Social, i a que gaudiu de les recents actualitzacions realitzades amb èxit, sinó a obrir aquesta reflexió entorn a la construcció de nous espais comuns, i de xarxes de cooperació que ens permetin (re)construir la nostra ciutat i pensar noves arquitectures de l'acció política per una articulació potent i punyent per a les properes primaveres.

i (re)cuperant lemes: "Impossible is Nothing" & "You will never walk alone"

 
Ateneu Candela, 1 de febrer de 2012

Grups:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia