Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 27 posts
Synusia 326 posts

Dani Ayyash continua detingut injustament per participar en la vaga General

El passat divendres 29 al matí el Dani Ayyash va ser detingut en el marc de les accions organitzades per les assemblees d'estudiants de la UB durant la vaga general a Barcelona. Denunciem aquesta detenció il·lícita i sense proves, ens solidaritzem amb la família, demanem la llibertat inmediata de l'amic Dani i la resta de detinguts, tal i com ho fan diverses associacions i el col·legi d'advocats, que consideren que la decisió adoptada comporta una vulneració de la presumpció d’innocència i suposa l’aplicació al dret de protesta de doctrines preventives absolutament contràries a l’ordenament jurídic espanyol.

Per a més informació sobre la campanya de defensa dels companys i per firmar demanant la seva llibertat podeu visitar: http://llibertatestudiants29m.blogspot.com.es/

La familia ens ha fet arribar aquesta carta sobre el fets:

Família, amics i amigues,

Tothom està al corrent dels aldarulls i destrosses que es van produir a la tarda i vespre del dia de la vaga i també que l’endemà van ingressar a la presó tres joves, presentats com a responsables dels greus aldarulls. Dos d’aquests nois són estudiants de l’UB i membres de l’Associació d’estudiants Progressistes (AEP) i un d’ells- i aquest és el motiu d’aquest escrit- és el meu nebot Dani.

El Dani té dinou anys i cursa amb beca el segon curs de Matemàtiques i Física. És un noi molt responsable amb un expedient brillant i de caràcter tranquil i alegre i respectuós, com certifiquen els escrits que els seus professors i companys ens estan fent arribar. Ningú pot entendre que es presenti el Dani com un brètol.

Com a membre de l’AEP, entitat estudiantil que és membre de ple dret del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya i convocant de la vaga, va participar en el tall de la Diagonal a primera hora del matí del dia 29, fet que fins ARA no està considerat delicte.

Cap a les 11 del matí ell i d'altres companys es van separar d'un grup majoritari que amb el que no compartien les intencions en què pretenien desenvolupar la protesta. Per aquest raó varen decidir separar-se del grup. Va ser quan baixant pel carrer Numància van ser perseguits per gent vestida de carrer, cosa que va fer separar el grup. El Dani i el seu company Ismael van quedar sols i separats del grup, i en aquell moment els qui els perseguien els van detenir, resultant ser mossos d'esquadra vestits de paisà.

Va estar detingut durant tot el dia 29 i va caldre la intervenció del col·legi d’advocats per esbrinar, a mitja tarda, la identitat dels detinguts, el que va implicar que no es podés localitzar la família fins a la nit.

Els advocats preveien que els deixarien lliures a primera hora del matí del divendres 30, però a l’endemà, de matinada, els primers en declarar van ser ells -desconeixedors i totalment aliens dels aldarulls de la tarda-vespre, així com de l’alarma social creada- i sorprenentment se’ls va decretar presó provisional presentant-los com organitzadors i responsables dels actes vandàlic i incívics de dia anterior.

Creiem que se’ls ha agafat com a caps de turc, per atemorir al jovent, ja que l’ associació a la que pertanyen coneguda per ser moderada i democràtica, i una de les convocants legals de la jornada de vaga.

Avui dia 1 d’abril al telenotícies vespre ha parlat la mare del Dani. Us recomano que si podeu el visioneu. Dimarts a les 6 de la tarda està convocada una concentració de suport davant l’ajuntament de Terrassa. Sé que tothom està de vacances i es difícil contactar amb la gent, però us agrairia la difusió d’aquest mail per aconseguir el seu alliberament el més aviat possible.

És paradoxal que nois que no han comés cap tipus de delicte estiguin empresonats actualment i persones que si van participar en els aldarulls hagin estat posades en llibertat.

El delicte del Dani és haver estat detingut AL MATÍ i haver estat dels tres primers a declarar davant d'un jutge, ja que segurament l'endemà i després de l'alarma social creada pels aldarulls produïts A LA TARDA, calia omplir unes portades de TV i diaris en les que el govern demostrava que actuava durament i empresonava als trinxeraires.

Us demanem que feu tot el ressò possible d'aquests fets, i que ens pugueu donar el vostre suport assistint a la concentració de dimarts dia 3 d'abril a les 6 de la tarda al Raval de Montserrat, davant de l'ajuntament de Terrassa.

Amb el nostre agraïment i el de la nostra família.

Pere Sala i Assumpta Cabrera.

Etiquetes:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia