Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 359 posts

[Presentación libro] Construir el lloc. Quadern Pedagògic

El Divendres 5 d'octubre de 2012 a les 19:30h a Synusia presentació del llibre "Construir el lloc. Quadern Pedagògic" amb Elvira Pujol i Joan Vila Puig (col·lectiu Sitesize).

De quins mecanismes disposem per desenvolupar un treball autònom? Com vincular processos d’aprenentatge col·lectiu en contextos canviants? Quin paper té la cultura en el temps present de crisi oberta en tots els fronts polítics, socials, econòmics... de la nostra societat? Quin rol i quins compromisos hem d’assumir com a agents culturals per propiciar els canvis desitjats?

El repte de construir aquest lloc de possibilitats és una aposta decidida per fer emergir una cultura de màxims. I en aquesta conjuntura de transició tenim l’oportunitat de rescatar, revisar, resignificar, les pràctiques creatives rellevants, per sobreescriure en aquest espai les noves aportacions, consolidar allò après, arrelar a la ciutat, donar-nos el temps per construir i reinventar-nos.

Aquest segon quadern pedagògic editat per Sitesize, recull tres experiències: Una conversa amb Aida Sánchez de Serdio sobre Valparaíso Aula Permanente, un projecte de creació d’una comunitat d’aprenentatge sobre la metròpoli que vam iniciar el 2010 a Chile. El treball de Transductores a partir d'un texte coral de la mà de professors que van portar la pràctica a les seves respectives escoles i territoris. I la trajectoria d'AREA Chicago a través de la mirada còmplice de Daniel Tucker, el qual va formar part durant cinc anys del col·lectiu. El quadern conclou amb una reflexió d'Antonio Orihuela sobre el bagatge i la posada al dia de l’escola i la cultura llibertària.

A més desplegat a la manera d’insercions entre cada una de les lectures, incloem un recorregut documental amb imatges i textos que enllacen el treball editorial amb l’exposicio y el projecté ¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia! realitzada La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona, en la qual s’emmarca aquest segon
quadern.

http://sitesize.net

Grups:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia