Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 27 posts
Synusia 342 posts

Presentación de la Fundación de los Comunes

FUNDACIÓ DELS COMUNS
LABORATORI DE PENSAMENT I ACCIÓ PER LA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

PRESENTACIÓ DEL NODE BARNA-TERRASSA

Per als i les que encara no sabeu de la Fundació dels Comuns (FdlC), la idea d'aquesta presentació és, precisament, donar a conèixer el nostre origen, els nostres projectes, la nostra manera de funcionar i, sobretot, els nostres objectius.

Avançar, breument, que som un conjunt de col · lectius provinents dels moviments socials i ubicats en diferents punts de l'Estat. Després d'un llarg període de cooperació des de diferents projectes d'investigació, edició, autoformació, desenvolupament de dispositius tecnopolítics i suport d'espais socials i després d'un temps de discussió al voltant de la necessitat de construir un nou paradigma institucional en el camp de la intervenció cultural i la producció de pensament, el dia 11/11/11 vam decidir constituir-nos en fundació.

El nostre àmbit d'actuació és, per tant, estatal, però aspira a ser europeu.
La nostra forma de funcionament és el treball en xarxa però ara volem convertir-nos, a més, en un pol d'enunciació comú. En un think tank generador d'anàlisi, discursos, cursos i pràctiques d'intervenció cultural, social i política, capaç d'incidir en la realitat, per transformar-la.

Les qüestions que ens ocupen i preocupen podrien resumir-se en la paraula crisi: crisi econòmica, causes, conseqüències i possibles sortides de la mateixa; crisi de l'estat de benestar i anàlisi de dispositius d'organització i desenvolupament dels nostres béns i serveis comuns (com la salut i l'educació) des de models institucionals diferents al públic-estatal; crisi política, quan els mecanismes de representació actuals no permeten una participació real de les poblacions en els assumptes que les afecten.

Però la nostra manera de pensar i fer des de la crisi és entenent, precisament, com una ineludible i preciosa oportunitat de desviar el seu rumb més previsible i descoratjador (desafecció política, augment de les desigualtats, empobriment cultural) cap a horitzons de diversitat, democràcia i igualtat.

D'aquí el nostre interès, així mateix, a encoratjar i participar en l'obertura de possibles processos instituyentes / constituents.

I per a les i els que ja ens coneixeu, la invitació pretén ser, igual que per a la resta, no només un espai on compartir les nostres intencions i sotmetre-les a les vostres valoracions crítiques, sinó una ocasió per obrir les nostres apostes a tot tipus de col · laboracions possibles .

Us convidem perquè, sense vosaltres, la nostra existència no tindria sentit.

 

 

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia