Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 360 posts

[Autoformació] Espais Crítics: "Globalització i sobirania. El límits de la raó cartogràfica"

Des de Synusia Llibreria us convidem el Dimecres 5 de juny  a les 19:00h a l'Ateneu Candela (C/Montserrat, nº136) a "Globalització i sobirania: el límits de la raó cartogràfica".

Aquesta serà la 5é i última sessió formativa del curs Espais Crítics: Aportacions conceptuals per a l'Anàlisi crítica de la Societat des d'una perspectiva espacial

A la sessió  "Globalització i sobirania: el límits de la raó cartogràfica" analitzarem com en els darrers anys  s'ha observat en el món de l'art i la cultura un interès creixent per la  cartografia i la geografia. No obstant això, pocs autors o autores han  aportat cap anàlisi de conjunt que expliqui aquesta situació. El geògraf  Franco Farinelli és l'autor d'una expressió només  aparentment contradictòria amb aquesta centralitat del mapa i el  territori en el conjunt de pràctiques artístiques i culturals  contemporànies: la "crisi de la raó cartogràfica". Podria ser aquest  interès recent per la cartografia el símptoma d'una crisi molt més  profunda relacionada amb les dificultats per representar el funcionament  i l'experiència del món actual? Quins són els futurs models  cartogràfics que ens ajudaran a entendre allò que és instantani, fluid,  reticular, immaterial o virtual? I si fossin les velles cartografies  allò que no ens deixa veure la novetat, que no ens permet pensar noves i  alternatives maneres de viure? 

 

Introdueix: Bernat Lladó Mas, autor del llibre "Franco Farinelli". Barcelona: Icaria, 2013 (col. Espacios Críticos, 5). [*llibre pendent d'edició]

 

Per poder situar-nos en les problemàtiques i algunes claus conceptuals que es tractaran en la sessió, enllacem entrevista a F. Farinelli. I alguns vídeos:

 

Per a més informació, us podeu adreçar per correu electrònic a info@synusia.cc o a físicament a la Llibreria Synusia (C/Montserrat 136, Terrassa), els matins de Dimarts a Divendres de 10.00h a 13.30h i les tardes de Dilluns a Divendres de 18:00h a 21:00h.

 

 

Grups:

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia