Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 122 posts Communia 15 posts L'Embarral 28 posts
Synusia 349 posts

[Escola d'estiu] El bon viure, cap a una ciutat P2P

"Get up it's time to get active
We come with a brand new style
Invasian on the mike u need to
Open your mind in order to survive
Accept the fact next generation has arrived
POWER TO THE SMALL MASSIVE"

Asian dub foundation.

De l'eMule fins a les impressores 3D de l'actualitat, hem assistit al desplegament d'una nova manera de pensar, produir, i distribuir que té molt a veure en com Internet ha canviat el món i ha obert noves possibilitats mai imaginades.

La P2P ha fet possible l'existència de projectes com GNU/Linux, i també ha sigut capaç d'estendre aquesta manera de fer i pensar a altres àmbits de les nostres vides: la producció d'objectes, de tecnologia, de coneixement, de formació, d'energia, d'aliments etc.

El model P2P és fonamenta en el lliure accés en igualtat de condicions a un conjunt de coneixement de gestió comunal. Internet ha fet possible que es generalitzi i que aquestes pràctiques siguin possibles, copiables i replicables a tot arreu. Totes les pràctiques P2P tenen en comú la capacitat de recuperar les escales de proximitat com a òptimes per a la generació i distribució de riquesa, renta, i coneixement.
Aquest és el repte que plantegem.

Dimarts 16 de Juliol a les 19h. Taller

Sessió de 3 hores on s'introduiran els principals conceptes relacionats amb la P2P. També farem un repàs d'eines i pràctiques rellevants que fan possible l'experimentació d'economies P2P locals a l'actualitat.

Podeu trobar els continguts del taller al wiki http://winston.communia.org/wiki/communia/index.php/Taller:_El_Bon_viure...

Dijous 18 de Juliol a les 20h. Grup de treball - Sopar

Full de ruta cap a la ciutat P2P.
Invitació a dibuixar conjuntament un full de ruta per construir una ciutat des de la lògica p2p.

Per aquesta segona sessió proposem la lectura prèvia de els següents textos:
http://www.consumocolaborativo.com/2012/04/27/plan-para-una-sociedad-p2p...
https://communia.org/content/bon-viure-cap-una-ciutat-p2p

+ INFO A: http://communia.org/content/escola-estiu-2013

Grups:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia