Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 28 posts
Synusia 350 posts

[Escola d'estiu de l'IGOP] Sesió innovació social i tecnología

Actualment, tot un seguit d’iniciatives, des de l’activisme ciutadà a les noves polítiques institucionals, estan explorant la idea que els ciutadans poden organitzar-se per dissenyar ciutat: prenent el control d’espais públics i decidint sobre el seu ús, la seva funció i fent-se càrrec de la seva gestió. Com a contra-relat a la idea vertical i corporativa de la “Smart City”, sorgeixen diferents tipus de pràctiques que exploren la noció de “Smart Citizens”, en el qual l’ús de tecnologies mòbils i online serveixen per crear un model híbrid d’organització de la ciutat i reconfigurar els espais urbans. Però, enfront d’una ciutat governada verticalment, quin paper te la tecnologia en els processos d’innovació social? La tecnologia és un agent que incrementa l’emancipació social o un dispositiu que actua com a fetitxe i esborra els problemes socials?

+ info a http://escoladeligop.com/2014/06/30/inici-de-lescola-destiu-de-ligop/

Coordinació de la sessió, obertura i moderació de la taula:

Rubén Martínez, Investigador de l’IGOP-UAB. Membre de La Hidra Cooperativa www.lahidra.net i Fundación de los Comunes http://fundaciondeloscomunes.net

Amb la participació de:

Communia, projecte cooperatiu centrat en dispositius P2P, software lliure i de lliure accés al coneixement http://www.communia.org

Júlia López Ventura, coordinadora d’Estratègia Smart City en Ajuntament de Barcelona

José Luis de Vicente, Investigador cultural, comissari artístic i periodista. Membre fundador de www.zzzinc.net

La sessió es realitzarà a la Sala Polivalent de l’Ateneu Candela de Terrassa (Sant Gaietà, 73. 08221 Terrassa. + info: http://ateneucandela.info/node/25).  Acte Obert, no es precisa inscripció.

Grups:

El Candela es queda a casa.

Esperem que estigueu totes bé i batallant la pandèmia, cuidant-vos i cuidant. Si esteu passant per un moment complicat, cosa que ens passa a moltes, us enviem tota la força del món i ja sabeu on som. Segur que superarem el moment que estem vivint juntes i seguirem endavant! :)

Perquè els projectes i el centre social segueixen endavant, necessitaran, ara més que mai, de la comunitat, de la proximitat i de la solidaritat de totes. Si encara no ho ets, fes-te sòcia.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia