Informacio útil

Participa

Grups

Cafè del Candela 123 posts Communia 16 posts L'Embarral 30 posts
Synusia 360 posts

migracions

SOS Racisme: La repressió contra la venda ambulant: qui són els culpables i qui les víctimes?

Davant les actituds irresponsables del govern de la Generalitat i alguns ajuntaments de Catalaunya en front el fenòmen del Top Manta, des de la ODS volem reproduir en aquesta web el comunitcat de SOS Racisme:  "La repressió contra la venda ambulant: qui són els culpables i qui les víctimes?"

Des de SOS Racisime Catalunya, com associació de defensa de drets humans i antiracista, volem manifestar la nostra preocupació i la nostra denúncia per la repressió i persecució que s’està donant, cada cop de manera més bel·ligerant, contra els venedors ambulants.

Entrevista a Asmalick

Aquesta setmana dues vegades ha sigut detingut per la policia el nostre company Asmalick. Ahir ens va explicar a la Post Scriptum Radio a través del programa Japoo Style (en el que participa) la seva experiència. Podeu escoltar-ho aqui: http://postscriptumradio.org/web/?q=node/942
 
Des de l'Ateneu Candela volem manifestar el fàstic que ens produeix viure en ciutats com aquestes on es persegueix a la gent pel color de la seva pell.
 
També dir que seguirem construint, amb tothom que ho vulgui, una ciutat sense fronteres. Amb l'Asmalik també.

Informe sobre las redadas racistas a inmigrantes


Los fotógrafos Edu León y Olmo Calvo, del Periódico DIAGONAL denuncian los abusos que comete la policía tanto con las personas inmigrantes como con los reporteros gráficos que intentan documentar dichos abusos.Ver video en el sgte  enlace.. 
http://vimeo.com/15247192
Etiquetes:

Ousman Saw: 43 dias encerrado en el CIE y expulsado por inoperanncia judicial.

OUSMANE SAW

Etiquetes:

Suïcidi? al CIE de la Zona Franca de Barcelona

SOS Racisme va comunicar ahir 13 de maig la mort en el CIE (Centre d’internament per a Estrangers) de Zona Franca d’una marroquí de 22 anys pendent d’una ordre d’expulsió que estava en aïllament, fets que han originat una vaga de fam en el CIE. Aquests fets s’han filtrat a través de diversos testimonis de persones retingudes i familiars d’altres interns.

La poca transparència que caracteritzen els CIE’s ha fet impossible aconseguir més informació. Seguirem atents a la vaga de fam, així com les gestions per aclarir els fets realitzades per SOS Racisme i altres organitzacions que des de fa molt temps denunciem aquests “Guanatnamos-europeus”

Invitem a tothom a difondre aquesta informació. Per a més informació sobre els CIE podeu visitar la web http://www.ciudadessinfronteras.net .

Per l'absolució de D.A. prou penes de presó pels Top Manta. 15 de desembre un altre judici a Arenys de Mar contra els Top Manta

Aquest dimarts 15 de desembre se celebra a Arenys de Mar un altre Judici contra els Top Manta. Es tracta de D.A un altre cas de persecussió per part de la justícia a l'únic delicte de sobreviure. El fiscal demana entre 6 mesos i 2 anys de presó, més les multes corresponents, i sembla ser que el jutge té la intenció d'aplicar la mateixa pena que casos anteriors celebrats a la mateix audiència provincial. Aquest judici ja va estar suspès una vegada ja que es va avisar a l'advocat defensor del judici amb un sol dia d'antelació, un temps gairebé impossible per a la preparació d'una bona defensa.

El Candela segueix remant endavant

Desitgem que totes estigueu bé, que aquest any que ha començat allunyi les dificultats que ha creat la COVID a tots els nivells i que puguem tornar-nos a trobar ben aviat.
Durant la pandèmia, els diversos projectes que conformen el Candela segueim treballant, presencialment i des de casa, per mantenir viva l’espurna d’aquest espai que tan estimem. Malgrat que tot està sent més complicat del que voldríem, seguim remant juntes per continuar cuidant aquest centre social de la ciutat.

Volem aprofitar per donar les gràcies a la comunitat que ens envolta i ens dóna suport en moments tan difícils com aquest. Seguim cuidant i cuidant-nos.

COVID-19 Fes-te sòcia

 

Webs dels projectes:

Cafè del Candela Communia Embarral Synusia

Contingut sindicat